ALERJİLER İÇİN ŞİFALI BİTKİSEL TEDAVİ



Bazı kişilerin vücut dirençleri, çeşitli yiyeceklere, çiçek tozlarına, elbiselere, halılara, parfümlere, plastik eşyalara, dar elbiselere, sıcak ya da soğuk havaya ve hayvan tüylerine karşı duyarlıdır.

Alerjik durumlar,genellikle psikolojiktir ya da yanlış beslenmeden kaynaklanabilir. Özellikle son yıllarda hazır gıdaların, boyalı katkı maddeleri içeren yiyeceklerin, beyaz un ve şekerin aşırı miktarlarda tüketilmesi alerjik reaksiyonları artırdı. Her türlü alerjide karaciğerin temizlenmesi ve toksinlerin atılması çok önemlidir.

Yeterli miktarda C vitamini almak çok önemlidir. Alerjik belirtiler görülen kişinin, vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdaları tüketmekten kaçınması gerekir.

Alerjiye karşı pratik bitkisel çözümler

Alerjisi olan kişilerin,
- şahtere
,
- ısırgan,
- sinirli ot

- zerdeçal,
- aloe-vera,
- yulaf ezmesi,
- maydanoz,
- sarımsak,
- soğan,
- buğday çimi,
- taze bezelye,

- soya fasulyesi,
- badem, fındık,
- muşmula,
- atkuyruğu

gibi besinleri bol bol tüketmesi yararlıdır.

Günde 2-3 bardak ısırganotu çayı, öğün aralarında içine tatlandırıcı madde konmadan içilmelidir. Alerjiyi, oluşturan sebebe göre tedavi etmek en doğrusu olan yoldur.

BEL BOYUN EKLEM AĞRILARI İÇİN DOĞAL OTLAR İLE TEDAVİ



Bel,eklem ve boyun ağrılarından müzdaripseniz;

**Zeytin yağı
**Badem yağı
**Biberiye yağı
**Kekik yağı
**Hardal yağı
**Ceviz yağı

Tüm malzemeleri karıştırarak eklem yerlerinize iyice sürün. Streç filmle sarın.

Önemli dip not:Hardal,biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır.Zeytinyağı,badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı olan yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinize zarar verir.

MİDE YANMASI VE REFLÜ İÇİN ŞİFALI BİTKİLER



Hatalı beslenme, kötü alışkanlıklar ve çevresel etkenler nedeniyle oluşan mide sorunlarından şikayet etmeyen yoktur herhalde..

Ayaküstü beslenme alışkanlığı, gelişigüzel alınan ilaçlar, aşırı tüketilen sigara ve alkol ve stres… Gündelik yaşam alışkanlıklarımız gittikçe olumsuz yönde değişiyor. Bu karamsar tablodan en fazla payını alanlardan biri midemiz. Ağrılar, ekşime, şişkinlik ve kramplarla aslında bize tepkisini anlatmaya çalışıyor! Ülser, gastrit ve reflü
Prof.Dr.Ahmet Maranki katıldığı Esra Ceyhan'ın programında reflü konusunda kısa bilgiler verdi

Ne yapmalı:

Çiğ patates ve beyaz lahananın suyu sıkılarak içilmelidir.Her sabah bir bardakla başlanmalı ve daha sonra 1,5-2 bardağa kadar çıkartılabilir.Bu kür 20 günlüktür.

İDRAR ENFEKSİYONU SORUNU İÇİN ŞİFALI OTLAR



İdrar yolları böbrekler,mesane,ve idrar kanalı oluşturmaktadır.Mesane balon şeklinde bir organ olup idrarı depolama görevi vardır.Böbrekleri ise iki adet fasulye şeklinde organ olup yukarı sırt bölgesinde yer almaktadır.
Böbrekler kandan artık maddeleri temizleyerek idrar içinde vücuttan atılmasını sağlarlar.İdrar vücutta yüksek miktarda bakteri bulunması durumunda üriner sistem enfeksiyonu gelişir.

Pratik bitkisel formüller

*1bardak kaynar suya,4-10 gram andızotu kökü konulur.10 dakika bekletilip,günde 2-3 bardak içilir.

*8 kilo kaynar suya 500 gr sarı kantaron konur.40 dakikakaynatılır,süzülür.Sabah öğle ve akşam yemeklerden 1 saat önce 1 bardak içilir.

*1 bardak kaynar suya 10 gr hatmi çiçeği konulur.10 dakika bekletilip balla tatlandırılarak günde 2-3 bardak içilir.

*1 bardak kaynar suya,2 gram taze veya kuru kiraz sapı konulur.10 dakika bekletilip,günde 2-3 bardak içilir.

HEMOROİD BASUR TEDAVİSİ İÇİN İNCİR VE KAYISI KÜRÜNÜ UYGULAYIN-AHMET MARANKİ



Hemoroidte, beslenme alışkanlığı çok önemlidir.Bunun için en önemli besin Zeytinyağıdır.Her gece yatmadan pamuğa döküp makat kısmına koyuyorsunuz..Bunu tam 7 gece uyguluyorsunuz...Basurunuzun düzeldiğini göreceksiniz...

Dahilden

Her gece yatmadan 3 adet inciri (40 kiloysanız) 70-80 kiloysanız (5 adet) kuru inciri sıcak suyun içine koyuyorsunuz..Bu incirler 1-2 saat içinde şişiyor.Yatmadan evvel bu incirleri yiyiyorsunuz.Yada Ihlamur çayı ile birlikte içebilirsiniz
Gölgede kurutulmuş 5 adet kuru siyah kayısıyı alıyorsunuz yine incirde olduğu gibi sıcak suyun içerisine koyup 1-2 saat şişmesini bekliyosunuz ve daha sonra kayısıları gece yatmadan önce yiyiyorsunuz..

Not:3 hafta devam ediyorsunuz.

PROF.DR.AHMET MARANKİ

REGL DÖNEMİNDEKİ AĞRILAR VE ŞİŞKİNLİKLER İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ-ŞİFALI OTLAR



Yemeklerde, salatalarda her zaman kullandığımız maydanozun saplarını kesinlikle atmayın. 500 gram kaynayan suya bir demet maydanozun sapını koyun. Suyla birlikte sadece 3 taşım kaynatıp ocaktan indirin.

Bu karışımdan her gece yatmadan önce 1 bardak içeceksiniz. Aynı işlemi ısırgan saplarınaşişlikleri da uygulayın. Bu karışımları içtikten iki gün sonra idrarınıza baktığınızda yağların nasıl atıldığını göreceksiniz. 7 ile 21 gün süreyle bu işlemi devam edebilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak içebilirsiniz. Vücudunuzdaki tüm şişlikler indirecek ve regl ağrılarınıza iyi gelecektir.

SİNÜZİT İÇİN FAYDALI ŞİFALI BİTKİLER-TEDAVİ


Kış; geldimi en sıkıcı rahatsızlık olan sinüzitde eksik olmaz.Prof.Dr.Ahmet Maranki sinüzit konusunda hangi şifalı otlardan faydalanmamız gerektiğini ve hangi karışımlarla sinüziti alt edebileceğimizi anlattı.




*Hatmi yaprağı,altın başak,orman sarmaşığı eşit karışımının çayı ,2-3 saatte 1 bardak içilir.

*1 litre suya 2 yemek kaşığı dolusu papatya eklenir.Ağır ateşte kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Baş ve göğüs büyük bir havluyla örtülerek,papatya buğusu 10 dk solunur.Tedavi sonrası hemen açık havaya çıkılmaz.

*Her 3 günde bir limon sıkılıp aynı miktarda su ilave edilerek gözlerden yaş gelecek şekilde buruna iyice çekilmelidir.Bu tedaviye 1 ay kadar devam edilmelidir.

*1 çay bardağı suya,1 çay kaşığı kekik yağı konulur.Bir başka fincandan fındık kadar kil eritilir.Üzerindeki duru su alınıp,kekik yağıyla birleştirilir.İyice çalkalanır,günde 3-4 defa burun deliklerine birkaç damla damlatılır.

*Maydanoz ve ebegümeci beraber haşlanır.Buharı teneffüs edilir.

*Burnun iç kısmına sabah akşam okaliptüs yağı sürülür.

KALP DAMAR HASTALIĞI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER


Ahmet Maranki
hocamızdan kalbe yarar meyve Alıç




Günümüzde ölümlerin birinci sebepleri kalp damar rahatsızlıklarıdır. Sarı dağ meyvesi olan alıç vardır. O bitkinin kırmızısının, yaprağını, çiçeğini yada kendisini toz haline getirip, suda demleyerek için. Kalp damar rahatsızlıklarınız için alıç suyuyla birlikte her gün bir bardak havuç suyu için. Yalnız havuç suyunun içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyup içmek çok daha faydalıdır.

SAÇ DÖKÜMÜNE KARŞI BİTKİSEL FORMÜL-AHMET MARANKİ KÜR



Her gün yaklaşık 50 ile 100 arası saç telinin dökülmesi normaldir. Saçların bunun üzerinde dökülmesi önemlidir. Dökülen saç tellerinizin sayısını bilemezsiniz fakat tarakta, lavaboda biriken, kıyafetlerinizin üzerinde görülen saç tellerinden saçlarınızın normalin üzerinde döküldüğünü anlayabilirsiniz.

Hastalıkların enbüyük sebepleri bedendeki toksinler, mikroplar ve virüslerdir. Hastalıkların sebepleri ortadan kalkmadan düzelmez. Saç dökülmesi de vücutta oluşan bir rahatsızlığın habercisidir.

Kaniat Eczanesinden Bitkisel Formüller

- Susamyağı,
- çam yağı,
- sarımsak yağı,
- ısırgan yağı,
- badem yağı ve
- zeytinyağından oluşan karışımı,

gece yatmadan önce kafanızdaki noktaları uyararak masaj yapın. (Kafanızdaki masaj noktalarını bulabilmek için “Profilaktik Masajla Mucizevi Tedaviler” kitabımızdan faydalanabilirsiniz.)

Daha sonra saçınızı boneyle kapatıp, yatın. Bu karışım sadece saçınızı beslemekle kalmaz, bedeninizi de besler. Sabahları saçınızın durularken 1 litre suya 1 bardak üzüm sirkesi koyup saçınızı yıkayın. Bu işlemleri 1 hafta boyunca her gün, ikinci hafta gün aşırı, üçüncü hafta ise 3 günde bir tekrarlayın. Her şeyin kolayına kaçmadan biraz kainat eczanesini ararsanız her şeyin şifasını orada bulursunuz.

TİROİD HASTALIĞI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ AHMET MARANKİDEN



Tiroit hastalarının en büyük hatası, bitkilere başvurmadan tiroitlerini aldırmalarıdır...

Tiroidleriniz sizin sigortanızıdır. Endokrin sisteminiz bozulduğunda vücudunuzun çalışma sistemi de bozulur.

Doktorunuzun size gösterdiği yol esastır ancak yine de tiroidlerinizi aldırmamanızı öneriyoruz. Kalan hayatınızı sağlıksız ve huzursuz geçirmemek için ameliyat olmayın.

Kâinat Eczanesinden Bitkisel Formüller

Troidin en büyük ilacı cevizdir:

25 tane cevizi kırdıktan sonra kabukları ve perdeleri ile birlikte bir litre suyun içinde 5 gün bekletin. Elde ettiğiniz sudan sabah akşam birer fincan için, cevizleri de yiyin. Ayrıca ceviz yağını dışarıdan boğazınıza sürün.

Hipertiroid rahatsızlığı olan kişiler :

dereotu ve tere otunu fazla aşırıya kaçmadan tüketmeli, bunun yanında bol miktarda maydanoz ve roka da yemelidir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki