AHMET MARANKİ'NİN KOZMİK BEDEN TEMİZLİĞİNİN UYGULANIŞI



Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Kozmik Beden temizliği arınma programı uygulama şekli :

1. Gün

Başlangıç

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşil çay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çayları ile beraber fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

2. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

3. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

4. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

5. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

6. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina veYeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

7. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2 şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2 şer tablet alınması tavsiye edilir. ) Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir.

Bugüne mahsus olarak;

Gündüz bedeni ısıtma, hamam
Akşam saat 20.00'den sonra yağ limon karışımı içilir - 1 su bardağı saf sızma zeytinyağı(yaklaşık 150-200 cc ve 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu - yaklaşık 150-200 cc)
Akşam saat 21.30 nefes egzersizi uygulaması
Akşam Saat 22.00 den sonra hemen yatış
Not: Temizliğin son gününde rahat boşaltım yapılabilmesi, akşamki yağ ve limon uygulaması ile boşaltımın kolay yapılabilmesi için bugün içerisinde bir şey yememeniz tavsiye edilmektedir.

8. Gün

05-07 saatleri arası sulu Lavman-Detoks (çıkan maddelerin kontrol edilip mümkünse görüntülenmesi)
07-09 Meyve – Sebze suyu + Yağ (1 tatlı kaşığı zeytinyağı (COSMIC Alfa, Soya, Kapari ürünlerini, kilo fazlalığı olanlar Spirulina ve Yeşilçay ile birlikte kullanmaları detoks sırasında bedenden kaybolan unsurları tamamlamak için kullanmaları önerilmektedir. Alfa ve Soya’dan her öğünden önce 2şer tablet, Kapari’den de her öğünden sonra 2şer tablet alınması tavsiye edilir. )
12-14 Her türlü az haşlanmış mevsiminde sebze, meyve ve salatalar (Az yenilmesi tavsiye edilir)
17-19 Salata (Az yenilmesi tavsiye edilir)
Saat 09:00 - 19:00 arası her türlü sıkılmış meyve suları ve çaylarıyla birlikte fındık, ceviz, üzüm, hurma tüketilebilir..
- Normal yemeğe yavaşça geçilebilir.

9. Gün

-Önceki gün yapanlara bedeni daha iyi temizlemek için bugünde detoks yapmaları tavsiye edilir.
- Normal yemeğe yavaşça geçilebilir.

10. Gün

-Önceki gün yapanlara bedeni daha iyi temizlemek için bugünde detoks yapmaları tavsiye edilir.
- Normal yemeğe yavaşça geçilebilir.

Not : Detoksun son günü yani 7. günü 8'e bağlayan gecenin sabahındaki sulu set ile lavman yapamayanlar için İngiliz tuzu (magnezyum sulfat) ile temizlik yapılabilir . Uzman doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Not: Zaruret hali dışında ve tansiyon hastaları, mide rahatsızlıkları , kalp damar rahatsızlıklarında doktor kontrolünde yapılması tavsiye edilir.

Yapma şekli; 30-45 gr tuz, 300gr bardak suda geceden eritilir sabahleyin 05:00-07:00 arası beden ısısında içilir arkasından 500gr portakal suyu yarı yarıya normal suyla sulandırılmış olarak beden ısısında içilir.buda gün içinde detoks etkisi gösterecektir.bu sebeple pazartesi gün insanların ihtiyatlı ve detoks arınma yapabilecek mahallerde bulunmaları önerilir.çünkü gün içinde boşaltım ishal şeklinde ve zaman zaman olacaktır.

Not: Bu temizlik- detoks- arınma ile bedenden kaybedilen faydalı unsurları telafi için ve COSMIC Alfa Alfa, Soya, Kapari ve kilolu alma ve vermede sorun yaşayanlar için Spirulina ve Yeşilçay BESİN DESTEK ÜRİNLERİNİ kullanmaları önerilir.

Detoks sırasında COSMIC BESİN DESTEK ÜRÜNLERİNİ kullanmaları halinde temizlenmiş olan bedene çok daha etkili ve tesirli olacak; kalın barsak, karaciğer, safra kesesi, akciğer, böbrek, pankreas ve dalak temizliği için katkı sağlayacaktır. Beden temizliği sırasında COSMIC BESİN DESTEK ÜRÜNLERİNİ kullanmadığınız takdirde daha sonra bu organlarınızdan kaynaklanan rahatsızlıklar için COSMIC BESİN DESTEK ÜRÜNLERİNİ kullanmanızı tavsiye ederiz.

Salatalarınıza elma sirkesi koyarak yemeniz kan yağlarının tanzimlenmesine, kolesterol ve toksinlerin bedenden atılmasında artı bir katkı sağlayacaktır. Elma sirkesi bedenimize uygun, en faydalı sirkedir.

Her gece yatmadan önce bir bardak kaynar suya bir kaşık elma sirkesi katarak içilmesi kan yağları, kolesterolü dengelemek, ödem ve şişleri azaltmak ve zayıflamak için kullanılması tavsiye edilir.

Her gece 2 şer 3 er adet kuru incir, kara erik (mürdüm) ve kuru siyah kayısı suda yumuşatılarak yenilmesi tavsiye edilir.

Kozmik Beden Temizliğini yapamayanlar ve hasta, yaşlı olanlar uzman kontrolünde yapmaları tavsiye edilir.

AHMET MARANKİ'DEN KOZMİK BEDEN TEMİZLİĞİ İLE 10 YAŞ GENÇLEŞMENİN YOLU



Prof. Dr. Ahmet Maranki Kozmik Beden temizliği ile 10 yaş gençleşmenin yollarını anlattı:

Kozmik Beden temizliği yılda 2 kez yapılır. Sonbahar ve ilkbaharda dolunay olduğunda ayın çekim gücünden istifade ederek, vücudumuzdaki suları da çekeceğini düşünerek bu uygulama yapılıyor.

Vücudumuzdaki kalın bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, akciğerler, pankreas ve dalak gibi organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz...



Beden temizliği hangi hastalıklara karşı etkili :


- Ölümcül hastalıklardan kanser, hepatit B.hepatit C, mide reflü, ülser, kalın bağırsak rahatsızlıklarında, hemoroiti, safra kesesi taş ve kumlarında çok etkilidir.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırarak rahatlatacaksınız.

Sabah:
Lahana, havuç, yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında mevsimine göre ıspanak, maydanoz, çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak her sabah kahvaltı yerine 2 bardak vücut sıcaklığında içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyularak yudum yudum içilecek.

Not:Bu sebzelerin içindeki vitaminler yağda çözündükleri için zeytinyağı mutlaka konulmalı,aksi halde vitaminlerden yararlanmak mümkün değil.

Öğlen :mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kadar hafif haşlanarak yenilecek suları da içilecek.

Akşam: salata , ve sebze çorbası tüketilecek başka bir şey yenilmeyecektir...

son gece akşam yemeği yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudum yudum içilecek ve burundan nefes almaya özen gösterilecek ki yağ vücutta gezinsin ve bedeni temizlesin.sabah kalkınca da lavman yapılacak.

Kür boyunca yemememiz gereken yiyecekler


Ekmek , hayvansal gıdalar et süt yumurta, peynir ,konsantre gıdalar,şeker yenmeyecek,kolalı içecekler,kahve, siyah çay içilmeyecek...




8 gün Lavman yaparak bedeni temizliyoruz

Lavman 8 gün boyunca her sabah 6 ile 8 saatleri arası bu saatlerde yapamayanlar akşam gün batımında yapmalıdır.

Kaynamış Su ile Lavman detoks Uygulaması :İki buçuk litre su kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayan su vücut ısısına gelene kadar soğutulur. İki kaşık limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir.

Öncelikle bu karışımın yarım litresi, sulu lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzı hafifçe yağlandıktan sonra anüse sokulur.

Lavman setindeki suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalın bağırsakta bekletilir.

Erken boşaltım hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazırlanılır.

Uygulanışı: Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs yağlanarak veya kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalın bağırsağa akması için 1-1,5 m. yükseğe asılır.

Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır. Lavman setindeki bütün suyun kalın bağırsağa dolması beklenir.

Daha sonra duruş pozisyonu hiç bozulmadan, lavman seti anüsten çıkarılır. Bu işlemden 1 dakika sonra vücut önce sağ tarafa 5 dakika yatırılır. Sonra sırt üstü yatarak bacaklar yukarı doğru kaldırılır ve suyun kalın bağırsağın dibine doğru gitmesi sağlanır. Bu konumda mümkün olduğu kadar durulduktan sonra boşaltım yapılır.


KOLESTEROL İÇİN ŞİFALI OTLAR-KOLESTEROL DÜŞÜREN BİTKİLER



Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den kolesterol için bitkisel çözüm önerileri:

Kolesterol insan vücudunda kan gibi gerekli olan bir maddedir. Fazlalığı çeşitli hastalıklara sebep olur.

Soya lesitin,omega 3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber kolesterol için faydalıdır.

Tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker,fazla tuz,kestane, ve kuru yemişler çok az kullanılmalıdır.

Kolesterole karşı pratik bitkisel formüller:


1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.

2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.

3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 dakika demlendirilir. günde 3 bardak içilir.

5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir

Prof. Dr. Ahmet Maranki

KISIRLIK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER-AHMET MARANKİDEN



Prof. Dr. Ahmet Maranki Show Tv'de Yayınlanan Alişan ve Çağla Şikel'in sunduğu Her şey Dahil programında erkeklerdeki ve kadınlardaki kısırlık için doğal çözüm önerilerini açıkladı.

Erkeklerdeki kısırlık için:

Bal ve poleni karıştırarak yiyin

• 100 gram bal ve 10 gram çörekotunu karıştırarak her gün yiyin.

• 1 kilo bal ile 100 gram ısırgan karıştırarak yiyin.

Keçiboynuzu ( Hünnap ) pekmezi tüketin.

İğde ağacının polenlerini bal ile karıştırarak yiyin.

Kadınlardaki kısırlık için:

Toksin atıcı kozmik beden temizliğini mutlaka yapın.

Civanperçemi, aslanpençesi ve çobançantası çaylarını mutlaka için.

Soğan kürü uygulayın. 1 litre suyun içine 1 adet soğanı kafasına vurarak kırdıktan sonra kabukları ile birlikte koyun. 1 gece suda beklettikten sonra sabahları suyunu için.

KISIRLIK TEDAVİSİ İÇİN ŞİFALI BİTKİLER-ŞİFALI OTLAR



İnfertilite (kısırlık) korunmaksızın düzenli ilişkiye rağmen 1 yıl içinde gebelik oluşmaması olarak tanımlanmaktadır.Kısırlık en büyük üzüntü kaynağıdır ve tedavisi için ileri teknoloji gerektiren yöntemler kullanmayı gerektirir.

Teknolojiye başvurmadan önce gebelik şansının yaşam tarzınızdaki ya da diğer değişikliklerle artırılıp artırılmayacağını anlamak için buna neden olan herşeyi ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu süre zarfında da doğal alternatifleri değerlendirmekte fayda var.

Kısırlık tedavisi için önerilen şifalı bitkiler:

Ahududu (Rubus idaeus) : Kadınlarda hamilelik sırasında ortaya çıkan rahim iltihapları için ahududu yapraklarından yapılan çay önerilir. Hayvan yetiştiricileri ahududu yapraklarını,üretkenliklerini arttırmak için erkek hayvanların yemlerine karıştırırlar.

Herbalist Kathi Keville kısır erkeklerin ahududu yapraklarından yapacakları çayı demleyip içmelerini öneriyor.

Zencefil (Zingiber officinale) : Yapılan bir araştırma zencefilin sperm sayısını ve hareketliliğini büyük ölçüde artırdığını göstermiştir.

Karnabahar ve B6 vitamini içeren besinler: Mikro gıda takviyelerini savunanlar,kısırlık için genellikle karnabahar önermektedirler. Bu vitamin en çok Karnabahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, karalahana, yer lahanası,bürüksel lahanası,bezelye ve turpda bulunur.

Ayçiçeği ve Arginin içeren diğer bitkiler : Sperm sayısı düşük erkeklere doğal şifacılar tarafından genellikle arginin takviyesi önerilir. Arginin Ayçiçeğinde yeterli oranda bulunur.

Günde 4 gram arginin almak için 50 gram kadar ayçiçeği tüketmek yeterlidir.Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer besinler ise sırasıyla ; keçiboynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, bakla ve mercimektir.

Ispanak ve çinko içeren diğer bitkiler: Bazı araştırma sonuçları, çinko eksikliğinin erkeklerde üretkenliği ve sperm kalitesini düşürebileceğini göstermiştir.

Çinko bakımından zengin kaynaklar arasında ıspanak, maydanoz, bürüksel lahanası, salatalık, taze fasulye,hindiba, börülce, kuru erik, ve kuşkonmazı sayabiliriz.

Bu bitkilerden bulabildiklerinizi büyük bir tencerede kaynatırsanız çinko bakımından zengin bir çorba elde edebilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

KIL DÖNMESİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ UYGULAYIN



Prof.Dr.Ahmet Maranki kıl dönmesi için soğan kürünü öneriyor.

Kıl dönmesi için: Orta boy bir soğanı fırında veya tavada ısıtın. Dayanabileceğiniz kadar sıcaklıkta soğanı kıl dönmesi olan bölgenize koyarak bekletin.

Bu uygulamayı bir kaç kez tekrar edin. Soğan uygulamasının ardından kıl dönmesi olan bölgeyi gülsuyu ile temizleyin.

KABIZLIK TEDAVİSİ İÇİN KURU İNCİR KÜRÜ ŞİFALI OTLAR



Prof. Dr. Ahmet Maranki kabızlık için kuru incir kürünü öneriyor.

5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.

Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır. İncir, mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.

Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.

KARACİĞER TEMİZLEMEK VE CİLT HASTALIKLARI İÇİN PANCAR KÜRÜ



Prof. Dr. Ahmet Maranki Karaciğer temizliği ve cilt problemleri icin kırmızı pancar kürünü tavsiye ediyor.

Karaciğer rahatsızlıkları, saç dökülmeleri, cilt problemleri, sedef hastalığı, vitiligo (ala) hastalığı, egzama, kurdeşen (ürtiker) gibi hastalıkların giderilmesi için karaciğerin temizlenmesi gerekir.

Karaciğerin temizlenmesi için kırmızı pancar kürünün uygulanması gereklidir.

Kırmızı pancar kürü:

Önceden iyice temizlenmiş 250 gram kırmızı pancarı dörde bölerek 1 litre kaynar suda 3 dakika kaynatın.

Demlendikten sonra elde ettiğiniz pancar suyunu Sabah, akşam ve gece yatmadan önce olmak üzere günde 3 kez aç karnına 1 er bardak için. Bu uygulamaya 3 hafta devam edin.

Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.

EPİLEPSİ-SARA TEDAVİSİ İÇİN -ŞİFALI BİTKİLER



Beyin hücrelerinin kontrol edilemeyen, ani, aşırı ve anormal deşarjlarından dolayı ortaya çıkan, beyin yollarını tıkayan bir durumdur.

Sara balgamdan veya sevdadan meydana gelir. Balgamın neden olduğu sara hastalığında, ağızda köpüklenme olur, beniz sararır.

Sevdadan olan sara hastalığında ise, vücutta zayıflama ve beniz kararması meydana gelir.

Epilepsi-sara için pratik bitkisel formüller

Çınar kabuğu kaynatıldıktan sonra, bal ile tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Kantaron çiçeği bal ile macun yapılarak yenmeye devam edilirse, sara köpüğüne iyi gelir.

Mavi çarkıfelek otu kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılıp içmeye devam edilir.

Nergis çiçeğinin kokusu sara hastalığına karşı iyi gelmektedir.

Şakayık kökü veya çiçekleri kaynatıldıktan sonra bal ile tatlandırılıp içilmeye devam edilir.

Yulaf tek başına veya kediotu ile beraber kaynatılarak içilmeye devam edildiğinde sara nöbetlerine iyi gelir.

EKLEM AĞRILARI İÇİN DOĞAL BİTKİSEL TEDAVİLER



Boyunağrıları,bel ağrıları,eklem ağrıları için:

Hardal yağı
Biberiye yağı
Kekik yağı
Zeytin yağı
Badem yağı
Ceviz yağı

Eşit miktarlarda bir kapta karıştırarak eklem yerlerinize sürün. Streç filmle sarın.

Önemli Uyarı:Hardal,biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır.zeytinyağı,badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinizi yakar,zarar verir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

DOĞAL BİTKİSEL BİR ANTİBİYOTİK TARİFİ



Toplumumuzda sağlıkla ilgili herşey ilaca bağlanır. İlaçlara karşı bağımlılığımız var.Boğazlarımız biraz ağrıyınca veya biraz öksürünce gelişi güzel bir antibiyotik alırız.

Bu antibiyotikler de balgamı söktürmez, vücuttan mikrobu çıkaramaz. Antibiyotikler zamanla vücutta bağışıklık sağlarlar ve etkileri kalmaz.

Bunların yerine bizim doğal antibiyotikler kullanmamız lazım.

Doğal antibiyotikler nedir?

Sarımsak, soğan doğal antibiyotiktir. Bunları çok fazla tüketmek lazımdır.

Özel reçete olarak tavsite ettiğimiz doğal antibiyotik tarifi :

Malzemeler:

* 1 baş sarımsak
* Yarım limon
* Yarım litre su
* Cam kavanoz
* ailüminyum folyo


Hazırlanışı:
500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsağı rendeleyip, yarım limonu da kabuğu ile dilim dilim doğrayıp atın.

Kapağını kapattıktan sonra (alimünyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.

Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız savunma mekanizmanız güçlü olur.

Kullanımı:
Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.

Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir.Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.

Tarifimiz bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

DEPRESYONU TEDAVİ ETMEK İÇİN SARI KANTARON ÇAYI



Ciddi depresyonu mutlaka bir psikiyatristin tedavi etmesi gerekir.Hafif depresyonda doğal ve bitkisel maddeler tedaviye yardımcı olabilir.

Hafif depresyon yaşam tarzımızı dengelemek ve pozitif enerji veren teknikleri uygulamakla kontrol altına alınabilir.

Sarı Kantaron: İçeriğindeki aktif bileşiklerden biri olan hipersinin anskiyetenin, depresyon ve değersizlik hissi gibi durumların tedavisinde çok önemli ilerlemeler sağlamaktadır.

Ciddi derecedeki depresyon hastalarının en büyük sıkıntısı olan uyku düzensizliklerini tedavi eden özellikleri vardır.

Kullanımı:

1 bardak kaynar suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron koyup 10 dakika demlenmesini bekleyin ve sonra için. 4 ile 6 hafta boyunca günde 1 veya 2 bardak bu çaydan içilirse son derece etkili olur.

Not:Eğer hamile iseniz sarı kantaron kullanmayın ve kullanırken şiddetli güneş ışınına maruz kalmayın. çünkü bu bitki cildi güneşe karşı hassaslaştırmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

MALTA HUMMASI BRUSELLA DOĞAL ŞİFALI BİTKİLER



Brusella - Malta humması: Hayvanlarda görülen bir hastalık olduğu halde insanlarda da görülebilen bulaşıcı bir hastalıktır.

Tıp dilinde ‘Bruselloz‘ olarak bilinen bu hastalığa ‘Malta humması‘ da denir.

Hasta hayvanların eti, sütü ve sütünden yapılmış ürünleri ile temas eden kişilere bu hastalık bulaşabilmektedir. Hastalığa yakalanan kişilerde yüksek olmayan ancak zaman zaman titreme biçiminde gelen ateş görülür.

Gece terlemesi ile ile ateş normale düşmektedir. Hastalığa yakalananlarda çabuk yorulma ve terleme görülür. İştahsızlık ve iştahsızlığa bağlı olarak zayıflama görülmektedir.

Brucella özellikle keçiden ve kaynatılmamış süt ile yapılan peynirle geçmektedir. Kişiyi halsiz ve dermansız bırakır.

Pratik bitkisel çözümler

* Dört bardak kaynar suyun içine 100 gram şahin otu (Mercanköşk) konduktan sonra. 30 dakika bekletilir, bal ile tatlandırılarak, bir günde tüketilir.

* Sarımsak, stafilokokus dureus ve brucella abortus denilen mikropları öldürür.

BÖBREK İLTİHABI İÇİN ŞİFALI BİTKİLER OTLAR



Zencefil-hibiskus ve adaçayı kaynatılıp çayı yapılarak içilir

Böbrek iltihapları, idrar yolları ve idrar torbası iltihabı ( sistit ) için; adaçayı, kocayemiş yaprağı, funda yaprağı ve mersin yaprağı 1 litre kaynar suyun içine bir tutam atılarak, 20 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Bu karışımdan aç karnına günde 3 su bardağı içilir. İçilmeye bir süre devam edilmelidir.

• Bir bardak kaynar suyun içine 20 gram mısır püskülü konduktan sonra 5 dakika kısık ateşte demlendirilr.Günde 2 bardak içilir.

• 1 bardak suyun içine 10 gram yabani hindiba bitkisi konur. 10 dakika bekletildikten sonra, günde 3-4 bardak içilir.

Marul tohumu toz haline getirilerek günde 5-6 gram içilir.

• 1 bardak kaynar suyun içine 2-4 gram ardıç tohumu konulur. 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir. Ayrıca bu hastalık için bolca muz yenilmelidir.

• 1 bardak kaynar suyun içine 4-6 gram kiraz sapı konulur. 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir.

BÖBREK HASTALARI İÇİN DOĞAL BİTKİSEL TEDAVİ



Prof. Dr. Ahmet Maranki böbrek hastaları için özel olarak hazırlamış olduğu bitkisel formülü açıkladı. Bu özel formülün böbrek iltihapları konusunda çok başarılı olduğunu anlattı.

Gerekli Malzemeler:

* 3-4 adet kereviz sapı,

* 3-4 adet lahana yaprağı,

* 1 tutam maydanoz sapı,

* 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

1 su bardağı kaynayan suyun içerisine kereviz saplarını, lahana yaprağını ve maydanoz sapını koyduktan sonra 3 taşım kaynatın.

Uygulanışı:

Akşamları yatmadan 1 saat önce 1 su bardağı için. 3 hafta süre ile uygulanması gereken kürün hiç bir yan etkisi olmadığı için herkes içebilir. Böbrek iltihaplarının dışında zayıflamaya ve kan yağlarını düşürmeye de yardımcı olur.

Uyarı: Her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır.

BEYİN DÜŞÜNCE GÜCÜNÜN VE CANLILIĞIN ARTMASI İÇİN YAPILACAKLAR



Stresten uzak ve berrak bir şekilde düşünebilmek için, sabah kalkıldığında bir duş alınmalıdır. Sıcaktan soğuğa giden bir duşla bedenin bütün noktaları uyandırılmalıdır.

Soğuk, biliyorsunuz bedendeki izafi olan 12 kanal üzerindeki igleroterapi noktalarını uyarır ve sizi canlı tutar.

Duştan sonra meyve suları içmek gelir. Havuç suyu veya elma suyunun içine bir kaşık bal atılarak içilmeli. Bunu içerken, 5 tane ceviz ve bir avuç üzüm yenilmeli.

Mümkünse birde yumurta yerseniz bu konsantrasyonunuzu daha da yükseltir ve beyniniz hızlı çalışır.

Meyve suyu, ceviz, üzüm ve yumurta yenir yenmez, daha bağırsaklara inmeden beden bunları çekiyor, alıyor, hücrelere yolluyor ve beyniniz çalışmaya başlıyor. Posa yok, hiç bir şey yok.

Bir de, kesinlikle beyaz ekmek, tuz ve şeker kullanılmamalıdır. Bunlar bağımlılık yapan esrar gibidir.

Yapılan hatalardan biri de, hep eğilerek çalışmaktır. Türk halkı hep eğilerek çalışır. Oysa eğildiğinizde ne olur? İçinize kapanırsınız, nefes alamazsınız, ciğerlerinize baskı yapmış olursunuz. Oysa dik durulmalı ve burundan nefes alınmalıdır.

Stres veya bunalma anlarında, burundan derin nefes alınıp tutularak vücudun en ücra noktalarına kadar oksijenin gitmesi sağlanmalıdır. Sonra da, tutulan nefes verilmelidir. Böylece bu oksijen alımı bütün organların çalışmasını sağlayacaktır. Bu yapıldığında, beyin enerjisi açılır ve zihin berraklaşır.

İki elin birbiriyle ovuşturulması ve sonra yüze sürülmesi de negatif enerjinin boşalmasını sağlar.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

BEHÇET HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN KİŞNİŞ KARA KİMYON KÜRÜ-ŞİFALI BİTKİLER



Prof. Dr. Ahmet Maranki, Behçet hastalığına karşı kişniş-kara kimyon kürü öneriyor :

Hazırlanışı:

Yarım litre suya 10 gram toz kişnişi 5-6 dakika kaynatın. Bir su bardağı sabah bir su bardağı akşam için. Bu uygulamaya 7 gün devam edin.

Bu uygulamaya ek olarak geceleri yatarken bir çay kaşığı toz kişnişi ağzınıza alarak yaralarınızın üstünde gezdirin.

Taze kişnişi ağzınızda çiğneyin. yaralarınız üç günde geçecektir

BAĞIRSAKLARI TEMİZLEMEK İÇİN KÜR--ŞİFALI BİTKİLER



Prof. Dr. Ahmet Maranki sindirim sisteminizi yenilemek için bir kür tavsiye ediyor :

Lahana, havuç, elma ve şeker pancarının sularını sıkarak sabah ve akşam birer su bardağı olmak üzere 7 gün boyunca aç karnına için.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

BAĞIRSAK PARAZİTLERİ İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ-ŞİFALI OTLAR



Bağırsak solucanları tenyalar,yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak üçe ayrılabilir.Tenyalar 7-8 metreye kadar uzayabilir,halk arasında şerit olarak bilinir. İyi pişmemiş etlerle insanlara geçer.

Şerit olan kişilerde karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık görülür. Bağırsak,normal çalışmaz ve sinir sistemi bozukluğu baş gösterir.

Bağırsak parazitleri için bitkisel formüller:


Tenyaları düşürmek için :


* 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir.

* 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir.

* İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez.Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Yuvarlak solucanları düşürmek için:

Yuvarlak solucanlar 10-20 cm boyunda olup genellikle 3 ile 10 yaş arası çocuklarda görülür.Karın şişlliği,karın ağrısı,zayıflama ve kaşıntı görülür.

Tedavisi için:1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur.10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

Kıl kurtları için:

Kıl kurtları 3-4 milimetre boyunda olup gözle zor görülen ufak kurtlardır.Geceleri uykusuzluk,sinir bozukluğu,baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılara sebep olurlar.

Sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilip,öğleye kadar başka bir şey yenmezse şifa olur.Bir süre buna devam edilmelidir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

ANEMİ KASIZLIK İÇİN ŞİFALI OTLAR BİTKİLER



Anemi ( kansızlık ) bir çok farklı şekilde tanımlanabilen kan rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Bu kan hastalığını kırmızı kan hücrelerinin fonksiyonlarındaki ve sayısındaki anormallik olarak tanımlanabilir.

Anemi bulguları; güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığına da yol açabilmektedir.

Bazı anemi hastalıkları kolayca tedavi edilebilir, bazıları ise kronik ve hayatı tehdit eder. Günümüzde moda olan çay ve fazla içilen sütte demirin tutulması ve vücuttan atılmasına neden olur.

Bilhassa günümüzde stres, migren, baş ağrısı ve gerginliklerin nedeni geleneksel alışkanlığımız olan çok içtiğimiz siyah çaydır. Çayı yemeklerden önce ya da sonra içine bir kaç damla limon ya da karanfil atarak içmeniz hem yararını artıracak, hem de demir emilimini önleyerek kansızlığa neden olmayacaktır.

Ayrıca zihin yorgunluğunun da ilacıdır. Sınava hazırlanan öğrenciler için idealdir.

Pratik bitkisel çözümler

* Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları tüketilmelidir.

* Havuç ve turp kabukları soyulmadan rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon ilave edilerek salata olarak yenir.

* Günde üç çay bardağı pancar suyu içilir. Kırmızı pancar bol bol yenir.

* Yerelması haşlanıp yemelidir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 4-10 gram maydanoz tohumu konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 6-8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 2-3 bardak tüketilir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 2 gram ıhlamur konduktan sonra 10 dakika bekletilir, günde 3-5 bardak tüketilir.

* İki kilo suyun içine 30 gram enginar yaprağı, 1 su bardağı siyah üzüm, 1 kaşık pelin otu ufalanarak konur. Orta ateşte bir saat kaynatılır. Soğuyunca süzülüp, balla tatlandırılır. Günde 3-4 bardak içilir. Bu işleme 10-15 gün devam edilir.