AHMET MARANKİDEN TÜM HASTALIKLAR İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

[alerji.jpg]

ALERJI

[anemi.jpg]

ANEMI-KANSIZLIK

[dogal+antibiotik.jpg]

DOGAL ANTIBIYOTIK

[bagirsak.png]

BAGIRSAK PARAZITLERI

[bagirsak.png]

BAGIRSAK TEMIZLEME

[behcet.jpg]

BEHCET HASTALIGI

[bel+boyun+agrisi.jpg]

BEL BOYUN EKLEM AGRILARI

[beyin.jpg]

BEYIN DÜSÜNCE GÜCÜ

[bobrek+agri.jpg]

BÖBREK HASTALARI

[bobrek+agri.jpg]

BÖBREK ILTIHABI

[depresyon.jpg]

DEPRESYON

[diabet.jpg]

DIYABET-SEKER HASTALIGI

[eklem.jpg]

EKLEM AGRILARI

[epilepsi.jpg]

EPILEPSI SARA

[hemoroid.jpg]

HEMOROID-BASUR

[hiperaktivite.jpg]

HIPERAKTIVITE STRES

[idrar+enfeksiyonu.jpg]

IDRAR ENFEKSIYONU

[kalp+damar.jpg]

KALP DAMAR HASTALIKLARI

[karaciger.jpg]

KARACIGER TEMIZLEME

[kabizlik.jpg]

KABIZLIK

[kil+donmesi.jpg]

KIL DONMESI

[kisirlik+giderici.jpg]

KISIRLIK GIDERICI

[kisirlik.png]

KISIRLIK TEDAVISI

[kolesterol.jpg]

KOLESTEROL

[10+yas+genclesme.jpg]

10 YAS GENCLESME KÜRÜ

[kozmik+beden+temizligi.jpg]

KOZMIK BEDEN TEMIZLIGI

[brusella.jpg]

MALTA HUMMASI-BRUSELLA

[reflu+mide.jpg]

MIDE YANMASI VE REFLÜ

[meme+kanseri.jpg]

MEME KANSERI

[menopoz.jpg]

MENOPOZ

[MS.png]

MULTIPL SKLEROZ-MS HASTALIGI

[regl.jpg]

REGL-ADET AGRILARI

[renkler.png]

RENKLER VE PSIKOLOJI

[sinuzit.jpg]

SINÜZIT

[sac+dokumu.jpg]

SAC DÖKÜMÜ

[saglikli+beslenme.gif]

SAGLIKLI BESLENME

[saglikli+yasam.jpg]

SAGLIKLI YASAM

[tiroid.gif]

TIROID HASTALIGI

[unutkanlik.gif]

UNUTKANLIK

[varis.jpg]

VARIS



VARİS SORUNU İÇİN ŞİFALI BİTKİLER



Varis, toplardamarların bozulması ve kanın katılaşması, kan dolaşımının bozulması sonucunda toplardamarların şişmesi şeklinde oluşur.

Varise karşı pratik bitkisel formüller

• 1 litre beyaz ispirtonun içine 4 adet kafirun koyun. Akşam elde edilen karışımı varisli bölgelerinize sürdükten sonra streç filmle sararak yatın.

Ertesi sabah tekrar aynı uygulamayı tekrarlayın.

Çoban çantası otu, kekik, at kuyruğu otu ve at kestanesinin kabuğu ayrı ayrı ya da hepsini beraber çay gibi demleyerek günde 3-4 su bardağı içilir.

Fındık yaprağı ve asma yaprağı çayları varise çok iyi gelir.

• 1 bardak kaynar suyun içine, 4 gram rezene konularak 10 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilir.

Çobançantası taze bitkisi doğranarak bir kaba konularak üzerine keskin sirke ilave edilerek 10 gün güneşte bekletilir. Elde edilen karışım ile varisli bölgeler hergün aşağıdan yukarıya doğru ovulur.

• 40 derece ısıtılmış 1 kova sıcak suyun içine yarım fincan ezilmiş şap ve 1 fincan karbonat konularak eritilir. Haftada 3 gün 15 dakika süre ile bacaklar dize kadar bu suya konur. Varisler daha yukarı çıkmış ise aynı işlem küvette tekrarlanır.

Fındık ağacı kabuğu, ceviz ağacı kabuğu ile kaynatılır. Suyu ile varislerin üstüne pansuman yapılır.

UNUTKANLIK SORUNU İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ



Unutkanlığı önlemek için her sabah

5 adet badem

5 adet fındık

5 adet ceviz

gün kurusu kayısı (gölgede kurutulmuş)

1 avuç Kuru üzüm (çekirdekleri ile) yiyin.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

ŞEKER HASTALIĞI DİYABET İÇİN ŞİFALI OTLAR



1- Arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, okaliptus yaprağı, ceviz yaprağı, keçi sakalı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, adaçayı, yaban merkezi, aslanpençesi bitkilerin çaylarından günde 3-4 bardak içilir.

2- Karahindiba,ceviz yaprağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

3- Yabani hindiba kökü zeytinyağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

4- Lahana,tere,marul,turp,domates ve patlıcan gibi sebzelerin de şekeri düşürücü özelliği vardır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

AHMET MARANKİDEN SAĞLIKLI YAŞAM SIRLARI



Prof. Dr. Ahmet Maranki Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı :

*Günlük tüketilen gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki; "Sağlığımız için gıdaları mevsiminde yemeliyiz.".dedi

*Örnek olarak kış aylarında domates kesinlikle yenmemeli. Yüce yaratan onu yaz aylarında yenilsin diye yaratmış. Kış aylarında yenilen domatesin çekirdeği kan hücreleri üzerinde olumsuz etki yapabilir.

*Aynı şekilde yazın da kış aylarına mahsus meyveler yenilmemeli.

*Patates cips olarak yenilmemeli. Bunun yerine fırında patates yenilebilir. Çünkü cipsin tüm enerjisi kızgın yağda yok oluyor. Bu tür besinlerle beslenen çocuklar aklı basmayan, öğrenemeyen kişiler oluyor."

*Sağlıklı yaşamanın sırrını çözmek istiyorsanız; kırmızı et ve tavuk etinden uzak durarak bol sebze ve meyve tüketmenizi öneririm.

*Protein ihtiyacınızı, baklagillerden ve balık etinden fazlasıyla temin edebilirsiniz.

*Hayvansal gıdalardan uzak durmanızı tavsiye etmemizin sebebi Türkiye'de hayvan sağlığının kontrol edilememesidir.

*Siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getiriniz.

*Şeker yerine tatlandırıcı olarak bal yada pekmez kullanınız.

*Yemeklerinize mümkün olduğu kadar az tuz atınız.

*Sofranızdan; maydanoz, dereotu, kırmızı turp, beyaz lahana, brokoliyi eksik etmeyiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

AHMET MARANKİDEN SAĞLIKLI BESLENME İÇİN DİKKAT EDİLECEK 12 ADIM



Besinlerin yeterli miktarda alınarak vücutta kullanılması gerekmektedir. Gerekli besinlerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az yada çok alındığında, büyüme ve gelişme engelleniyor, sağlıkta bozulmalar başlıyor.

Vücudun büyüme ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor.

Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besinlerin herbirinin yeterli düzeyde alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması, yeterli ve dengeli beslenme anlamına gelmektedir.

Besinler vücudun ihtiyaç duyduğu oranda alınmazsa, gerekli enerji oluşmadığı ve vücut dokuları yapılandırılamadığından, yetersiz beslenme ortaya çıkıyor.

Sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gereken 12 adım :

1 -Günlük olarak tüketilen besinlerin çok çeşitli olması gereklidir. Besinlerin büyük kısmının hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçilmesi gerekmektedir. Günde; sabah-öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yenilmeli. Öğün atlamamaya özen gösterilmeli. Daha çok doğal ve taze besinler tercih edilmeli.

2 -Günlük beslenme programında bulgur, mısır, pirinç, makarna gibi ekmek ve tahıl grubu gıdaların bulunmasına dikkat edilmeli. Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir.

3 -Günde 5-7 porsiyon taze sebze ve meyve yenilmesi gerekmekte. Sebze ve meyveler vücudumuzun vitamin, mineral ve posa gereksinimlerini karşılamakta. Posa özellikle bağırsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolestrol seviyelerinin düşmesine yardımcı olur.

4 -Her gün orta seviyede fiziksel egzersiz yapılarak, vücut ağırlığı tavsiye edilen sınırda kalmasına dikkat edilmeli. Düzenli olarak yürüyüşler yapılmalı. Yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte düzenli yapılan fiziksel aktivite, kalp ve solunum fonksiyonlarını düzenler, osteoporozu önler.

5 -Günlük alınan yağ miktarından gelecek enerji miktarı toplam enerjinin yüzde 30'unu geçmemesine dikkat edilmeli. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü gibi sıvı yağlar kullanılmalı. Yemekler hazırlanırken haşlama, ızgara ve fırında pişirme gibi yöntemler uygulanmalı. Kızartmalardan ve kavurmalardan uzaklaşılmalı. Etli olarak pişirilen yemeklere ayrıca yağ konulmamalı.

6 -Sucuk, salam, sosis gibi yağlı et ve et ürünlerinin yerine; balık, tavuk, hindi eti veya kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagiller tercih etmelisiniz.

7 -Yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünleri tercih edin.

8 -Az şekerli gıdaları tercih edin. Tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini azaltın.

9 -Günlük tuz tüketimi, ortalama 1 çay kaşığı olmalı. Salamura, konserve, zeytin ve turşu gibi tuzlu besinlerin tüketimini azaltın.

10 -Mümkün olduğunca alkol kullanılmayın.

11 -Besinler hazırlanırken veya pişirilirken hijyen kurallarına dikkat edin. Yiyecekler pişirilirken haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin. Kızartmalardan kaçının.

12 -Bebeklerinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeye önem verin ve 6 aydan sonra ise gerekli besinleri kullanılarak yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayın.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

HİPERAKTİVİTE STRES VE DEPREYON İÇİN ŞİFALI BİTKİLER



Prof. Dr. Ahmet Maranki stres ,hiperaktivite ve depresyona karşı bitkisel çözüm önerilerini açıkladı:

1- Stresden gerginlikten kurtulmak için ; yeşil çay demlerken içine 3-4 adet tane karanfil atın. Güzel bir sakinleştiricidir,aynı zamanda yorgunluk gidericidir.

2- Yarım litre suyun içine 5 gr. Kediotu (Valeriana officinalis) koyarak 5 dakika kaynattıktan sonra sabah akşam 1 yemek kaşığı için.

3- Her gün 5 adet badem yiyin ve sabah yüzünüze badem yağı sürün.

4- Depresyon ve hiperaktivite için 1 litre suya 5 gr tane kimyon ve 5 gr. sarı kantaron koyarak 15 dakika kaynatın. Günde 2-3 su bardağı için.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

RENKLER VE PSİKOLOJİDE OLAN ETKİLERİ



Evrende varolan her şeyin bir rengi vardır.Denizin mavisi,güneşin türlü sarı ve kızıl tonları insanın görüp algılayabildiği renkler.

Algılayabildiği diyorum,çünkü insan;sıfırla sonsuz sayı arasındaki renk skalasından ancak kırmızı ve mor arasındaki renkleri görür.

Renkler,insan hayatını ve duygularını önemli derecede etkiler.Hatta çeşitli hastalıkları tedavi edici bir yöntem olarak da eski çağlardan beri kullanılır.

Tıbbın babası olan Yunan Hekim Hipokrat "Yaratılış Doktrini" adlı eserinde;bir hastaya teşhis konulurken,onun saçının ve teninin rengine,gözlerine,kulak yapısına ve hatta idrarındaki renk farklılıklarına bakarak,olabilecek hastalıklardan haber vermiştir.

Yine tıbbın otoritesi İbni Sina ,"Tıbbın Esasları " eserinde;mavi rengin teskin edici olup kan dolaşımını yavaşlattığını,kırmızı rengin ise cinsellik ve üremeyi arttırıp dolaşımı hızlandırdığını belirtmiştir.

Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar da göstermiştir ki;renkler merkezi sinir sistemine,olumlu ya da olumsuz duygu uyandıran enerji yaymaktadırlar.

Renklerin İnsan Psikolojisine Etkisi:

Giysilerimizde yeşili kullanmamız,örf ve adetlere bağlılığımızı gösteriyor

KIRMIZI:Heyecanı ve hareketi sevenler bu rengi seçerler.İnsanın kendisini daha enerjik ve harekete hazır hissetmesini sağlayacağı gibi bu rengin etki alanında yaş faktörü çok önemlidir.

TURUNCU:Ağırlıklı olarak tercihi turuncu olanlar cesur ve maceracı kişilik özelliklerine sahip insanlardır.Diyalog ve mizah yeteneğini attırıcı özelliğiyle,aynı zamanda gülmeyi ve güldürmeyi sevenlerin rengidir.Kırmızı kadar olmasa da enerji ve heyecan veren bir renktir.

SARI:Güneşin rengi olmasından insanlara pozitif duygu aşılayan sarı,entelektüel kişiliğe sahip olanların rengidir.Yönetmeye ve hükmetmeye olan ilginin göstergesidir.Zihin açıcı etkisiyle dikkati arttırır.

YEŞİL:Doğanın rengi olan yeşil,huzuru temsil eder.Buradan hareketle denge ve uyum sembolüdür.Giysilerde tercih edilen bu renk,örf ve adetlere bağlılığı gösterdiği gibi sezgilerin güçlülüğünün de bir göstergesidir.

TURKUAZ :Düşüncelerinde saf ve açık olanların rengidir.

Giysilerinde bu rengi tercih edenler,dikkatleri üzerlerinde toplayarak,bedenlerinin genç ve dinamik kalmasına da katkı sağlamış olurlar.

LACİVERT:Düzenin ve ruhsallığın ifadesidir.Bu rengin insanları;huzur,barış ve sadelikten hoşlanırlar.Sadakat,erdem ve başarının rengidir.Özellikle öğrenciler giysilerinde ve yaşadıkları mekanlarda bu renge ağırlık vermeliler.Lacivert,araştırıcı ve başarılı insanların rengidir

MOR :Kendine güven ve özgürlük duygularını harekete geçirir.Yaratıcı ve ruhsal özellikler taşıdığından ilahidir ve sanatın rengidir.

SİYAH:Işığı reddeden bu renk,ölüm ve kederi sembolize edip ışık enerjisinin vücuda girmesini engeller.

BEYAZ:Temizliğin,sağlığın ve masumiyetin ifadesidir.Tarafsızlığın rengidir.

KAHVERENGİ:
Toprağın rengi olan kahverengi,kırmızı ve siyah renklerden elde edildiği için her iki rengin de özelliğini taşır.

Giysilerde bu rengi kullanmak;bir yere bağlı olma ve geleceğe yönelik sağlıklı ilişkiler kurma isteğini gösterir.Düzen duygusunu ve serbest duyguları harekete geçirerek,pozitif etkisi ile de insanlar geçekçi bir kişilik geliştirebilirler.

Renklerin,ruhumuza vereceği pozitif enerjinin eşliğinde huzurlu,bilinçli ve mutlu bir yaşam dileğiyle

Kaynak:Kozmik Bilim ve Bilinçle Yaşam Enerjisi

Kozmik Bilim Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki

MULTİPL SKLEROZ MS HASTALARI İÇİN DOĞAL TEDAVİ-ŞİFALI OTLAR



Prof. Dr. Ahmet Maranki Ms ve kas hastaları için bitkisel destek önerilerini açıkladı.

Soya fasulyesini kaynatarak suyunu için. Fasulyeleri de kavurarak yiyin.

• Doktor kontrolünde sülük tedavisi uygulamak çok yarar sağlar.

• Yakıcı yağlardan kekik yağı, hardal yağı, zencefil yağı, havlıcan yağı, biberiye yağı, gibi yakıcı yağları biraz zeytinyağı ile karıştırıp belden, omuriliğin yukarısına doğru, omuz ve dirseklere nokta masajı yapın.

Önemli Uyarı:
Hardal, havlıcan, zencefil, biberiye ve kekik yağları yakıcı yağlardır. zeytinyağı, badem ve ceviz yağı gibi yumuşatıcı yağlar ile karıştırılmadan sürüldüğünde cildinizi yakar, zarar verir.

MENOPOZ İÇİN AHMET MARANKİNİN CİVANPERÇEMİ KÜRÜ BİTKİSEL TEDAVİ



Menopoz öncesinde başlayan terleme, iç sıkıntısı, depresif halleri, menapoz döneminde daha da şiddetlenen sıkıntı verici durumları tölare etmek için kullanılacak en etkili bitkilerden birisi de Civanperçemidir.

Kullanımı:
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi bir bardak kaynar suya atılır. On dakika üstü kapalı olarak demlenir.

Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.

Kullandığımız bitkinin çayına destek olarak da banyo suyunda kullanabiliriz. 2-3 avuç kuru bitkiyi 3 saat bir litre soğuk suda bekletin.

Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Soğuk suda beklettiğiniz bitkiyi bir taşım kaynatıp süzün. Hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.

Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra 15-20 dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz.

Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

MEME KANSERİ İÇİN ŞİFALI BİTKİLER-BİTKİSEL İLAÇ



Meme; süt bezeleri ve süt bezlerinde üretilmiş sütü meme başına taşımakla görevli kanallardan oluşmaktadır.

Bu süt bezlerini ve kanallarını oluşturan hücrelerin kontrol dışında çoğalmaları ve vücudun çeşitli yerlerine yayılarak çoğalmaya devam etmelerine 'meme kanseri' denilmektedir.

Son zamanlarda meme kanseri tedavisi için oldukça önemli gelişmeler meydana gelmiştir. Birçok tedavi imkanları ortaya çıkmıştır.

Bu imkanlar, önemli ölçüde, hastalığın tespit edildiği safhaya göre değişmektedir. Hastalık ne kadar erken safhada saptanırsa tedavi olanağı ve seçeneği o kadar fazla olmaktadır.

Meme kanseri için pratik bitkisel destekler

• 2 su bardağı kaynar suyun içine 10 gram civanperçemi koyarak kısık ateşte 5 dakika demlendirin.Sabah ve akşam aç karnına bir bardak bu civanperçemi çayını içiln. Öğlenleri tok karnına 1 bardak sarı kantaron çayı için. Akşam tok karnına bir bardak biberiye ve mürver çiçeği çayı için. Gece saat 22.00 de karabaş otu çayı ile şerbetçi otu çayı için. Bu uygulamaya 45 gün devam edin.

Soya fasulyesi ılık su ile ıslatın, bir gece bekletilerek süzün. Kavrularak yendiğinde kanser riskini önlemektedir.