BADEMCİK İLTİHAPLANMASI İÇİN BİTKİLERLE GARGARA

bademcik iltihap


Prof. Dr. Ahmet Maranki Kanal 7 de yayınlanan Nur Ertürk'ün sunduğu Nur Ertürk'le Her Sabah programında bademcik iltihapları için gargara formülünü açıkladı.

Malzemeler:

• 1 bardak kaynatılmış soğutulmuş su

• 1 kaşık karbonat

• 10 damla tentürdiyot

Hazırlanışı:

• 1 bardak suya karbonat ve tentürdiyot koyduktan sonra bu karışım ile sabah ve akşam gargara yapın.

veya

• Tentürdiyota batırılan bir pamuk (kulak temizleme çubuğu vb.) ile ağız çevresine ve bademciklerin üstüne pansuman yapın.

BADEMCİK TEDAVİSİ İÇİN MARANKİDEN BİTKİLER

bademcik


Bademcikler dilin arkasındaki lenf düğümcükleridir. Ağzın gerisinde her iki tarafta birer adet olmak üzere iki tanedirler.

Diğer görevlerinin yanısıra en önemli görevi ağza giren mikro organizmaları filtrelemektir. Fakat çok miktarda bakteri girdiğinde direnemedikleri için iltihaplanırlar ve şişerler.

Buna bademcik iltihabı (tonsilit) denilmektedir. Özellikle 9 yaş altında çocuklarda çok görülmektedir. Bademcik iltihabı, vücudun kendisini enfeksiyonlara karşı koruduğunu göstermektedir.

Bademcik için pratik bitkisel çözümler

* Kekik, okaliptüs, ıhlamur, kuşburnu, ebegümeci, böğürtlen, adaçayı, sinirli ot ve kayışkıran gibi bitkilerin tamamı veya bulduğunuz kadarı, 2 litre kaynar suyun içine birer tutam atıldıktan sonra, 1 saat demlenmeye bırakılır. Bu karışımın bir gün içinde, su yerine içilerek tüketilmesi gerekmektedir.

* Ağız içinden bademciklere tuz sürüldüğünde iltihabı boşaltır.

* Erik yaprakları kaynatılarak, suyu ile gargara yapılabilir.

* Bir bardak sıcak suyun içine bir kaşık dövülmüş kenevir konur. 10 dakika bekletildikten sonra bir günde tüketilerek içilir.

* Bir bardak kaynar suyun içine 10-12 gram adaçayı konularak, 5 dakika kaynatılır. Elde edilen su ile boğaz gargara yapılır.

BİTKİ ÇAYI İLE SES KISIKLIĞINIZI TEDAVİ EDİN

ses kısıklığı

Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin Ses kısılmasını önlemek, ses kısılmasını tedavi etmek, ve sesi de güzelleştirmek için bitki çayı önerisi.

Malzemeler:

Zencefil

Nar çiçeği

Hibiskus

Adaçayı

Hazırlanışı: Bitkilerden eşit miktarda karıştırarak cam kavanozda saklayın. Bu karışımdan bir tutam alarak 1 su bardağı kaynar suyun içine koyup kısık ateşte 5 dakika demlendirdikten sonra yudum yudum için.

ÖKSÜRME İÇİN AHMET MARANKİDEN BAL VE TURP KÜRÜ

öksürük

Prof. Dr. Ahmet Maranki inatçı, geçmeyen öksürükler için bal-turp kürünü öneriyor.

Bal-turp kürünü 2 şekilde hazırlayabilirsiniz.


1. Uygulama:

Bir adet turpu rendeleyin (siyah veya kırmızı turp olabilir). Hakiki bal ile karıştırdıktan sonra bir tülbentin içerisine koyun. Sonra tülbenti yüksek bir yere asarak altına bir tas koyun. On-oniki saat kadar balın süzülmesi için bekletin. Süzdüğünüz bal -turp suyu karışımını büyük-küçük, yaş sınırı olmadan herkes içebilir.

2. Uygulama:

Bir turpun alt kısmını keserek içini biraz oyduktan sonra uzun sap kısmını da kesin. Turpun oyulan kısmı yukarı gelecek şekilde bir su bardağının üstüne yerleştirin. Turpun oyduğunuz kısmına bal doldurun ve On-oniki saat kadar balın süzülmesi için bekletin.

Elde edilen turptan süzülmüş balı anne sütü emen bebekler de, yetişkinler de dahil olmak üzere herkes içebilir.

AHMET MARANKİ-ÖKSÜRÜK İÇİN ŞİFALI BİTKİLER

öksürme


Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp,çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbi hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir.

Okaliptüs,nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları. c vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiskus, meyankökü öksürük için faydalıdır.

Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur.Yulaf samanı çayı ile üzerlik tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir.

Öksürük için pratik bitkisel formüller:

* Malzemeler:
2-3 parça parmak ucu kadar zencefil,
iri bir tutam ıhlamur,
1 çay kaşığı hibiskus,
1 çay kaşığı şahtere otu

Uygulanışı: Malzemeler 1 su bardağı kadar suda 3-4 dakika kaynatılır.2-3 dakika demlendirildikten sonra içilir.

Şekeri fazla kullanmak doğru değildir. Çaya nöbetşekeri konulursa öksürüğü azaltır.

* Günde 2-3 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.

* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.

* Kronik öksürük için 2 adet karaturp,kabak oyacağı ile 5-6 yerinden oyulur.oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyukların üstü turp parçaları ile kapatılarak 24 saat bekletilir.Sonra içindeki sıvı şişeye doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı içilir.

* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiskus çaylarını içmek de yararlıdır.

* Ebegümeci kaynatılır,zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır.Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.

*Toz zencefil ile bal karıştırılarak yenilirse öksürüğe iyi gelir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

GRİP DURUMUNDA HANGI BİTKİSEL TEDAVİ KULLANILMALI

grip


Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den grip için bitkisel çözüm önerileri:

1- Soğan suyu sıkılır.1 çay bardağı su ve bir miktar balla karıştırılıp günde 2-3 defa içilir.

2- Bir bardak kaynar sütün içine 5 gr. ufalanmış adaçayı konulurak 10 dakika demlendirilir. günde 2-3 bardak içilir.

3- Bir bardak kaynar suya 2 gr ıhlamur konulur.1o dakika demlendirilir.günde 3-5 bardak içilir.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı tarçın konur.10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.

5- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konur.10 dakika demlendirilir.günde 3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suya 5 gram biberiye konularak 10 dakika demlendirilir.Günde 2-3 bardak içilir.

7- İki bardak suya 1 adet limon kabuğu ile doğranır.5 gr. ıhlamur konularak 10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak içilir.

Prof. Dr. Ahmet Maranki