TİROİD HASTALIĞI İÇİN DEREOTU'NU KULLANIN

tiroid


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlıkiçin bitkisel kürlerini bizlerle paylaşmaya devam ediyor.Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'nun Tiroid (hipotiroid ya da hipertiroid) şikayetlerine karşı önerdiği destekleyici bitki "dereotu" kürüdür .

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Bu kürün özellikle nodüller için de etkili olduğunu söylüyor. Bu kürü ayrıca bitkisel olarak da yardımcı ve destekleyici kür kullanabilirsiniz.

Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.

Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle ve akşam aç karnına, öğünlerden 15 dakika önce 1 yemekkaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 ay devam edilir.

Kürün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirin, çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekebilir. İlaç azaltımını doktorunuza danışmadan kesinlikle kendi kendinize karar vermeyin.

Tiroid nodüllerinin küçülmesinde ya da ilerlemesinde de bu kür oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alımından kurtulmuştur .Var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse dereotu kürüne daha uzun zaman devam edilebilir.
Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90’dır.

AŞIRI KILLANMA-TÜYLENME SORUNU OLANLARA NANE KÜRÜ İBRAHİM SARÇOĞLU'DAN

kıllı kadın

Aşırı tüylenme sorunu için ; 1 yemek kaşığı taze naneyi ince ince kıydıktan sonra ağzınızda çiğneyip üstüne iki-üç yudum su içerek yutun.

Bu uygulamayı 15 gün boyunca her gün yapın. 15 günde uyguladıktan sonra bir kaç gün uygulamaya ara verin.

Ardından 15 gün süre ile uygulamayı tekrar edin. bu kür sizin hormonlarınızın normal seviyesine gelmesine yardımcı olacaktır.Bu kürden sonuç alamazsanız aslanpençesi kürünü deneyin.

ASLANPENÇESİ KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hormon bozukluğundan kaynaklanan tüylenme sorunu için testere dişli aslanpençesi kürünü anlattı:

Hormon bozukluğundan kaynaklı tüylenmeyi önlemek için 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı aslanpençesi koyarak 5 dakika kaynatın.

Sabah kahvaltıdan sonra için. aynı uygulamayı akşam yemeğinden önce tekrar edin.

Bu aslanpençesi kürü hormonlarınızı dengeleyerek tüylenmeyi önler.

KARACİĞER YETMEZLİĞİ,VİTİLİGO, HEPATİT B VE HEPATİT C İÇİN LAVANTA KÜRÜ




İbrahim Saraçoğlu'ndan vitiligo,karaciğer yetmezliği, hepatit-B ve hepatit-C için lavanta kürü

Hazırlanışı:

* Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar suya koyduktan sonra 4 dakika kısık ateşte demleyin.

* Dört dakikadan daha fazla demlemeyin. Demleme esnasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun. Cezvede demlerken ocağın altını çok kısık tutun. Fokur fokur kaynatmayın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demleyin.

* Demleme süresi tamamlandıktan sonra, ılımasını beklemeden süzülmesi gerekir. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra içmek için ılımasını bekleyin.

* 15 gün boyunca her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlanması şarttır. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanmayın. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında koruma altına almayın.

* Hiç bir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmeyin.

* Onbeş günlük ilk kür tamamlandıktan sonra rahatsızlığın seyrine göre haftada 3-4 defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içilmeye devam edin. Karaciğer metabolizması sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kür sonlandırılmış olur.

Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.

*** Ciltdeki sivilce ve lekelere karşı lavanta kürü:

Lavanta kürü sivilceler için de etkilidir. Anca sivilcelere karşı lavanta kürü hazırlanırken demleme süresi 10 dakika olmalıdır. 1o dakika demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzülmelidir. İçilecek olan miktar 1 su bardağıdır.

Vitiligo şikayeti olanların,

* Patlıcan, kuru soğan, taze domates, bulgur tüketimini en aza indirmelerini
* Güneşin güçlü olduğu 10.30 - 16.00 saatleri arasında yaz mevsiminde güneşe çıkmamalarını
* Önleyici olarak da öğünlerinde mısır ekmeğini, elma (soymadan) tüketimini tercih etmelerini öneriyorum.

Önemli Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

MEME KİSTİ-FİBROKİST-FİBROADENOM İÇİN İBRAHİM SARÇOĞLUDAN BROKOLİ KÜRÜ

meme kisti


Hemen hemen her iki kadından birinin göğsünde Fibroadenom (Fibrokist)Brokoli Kürü oluşabilmektedir. Bu fibrokistlere karşı 21 günlük mükemmel bir tamamlayıcı tedavi yöntemidir.

Hazırlanışı: Kaynamakta olan yarım litre suya 200 gr taze brokoliyi atın ve 5 dakika haşlayın. 5 dakika tamamlanınca ocaktan indirinve ılıdığında süzünüz.

Uygulama: Elde edilen brokoli suyunun yarısını sabah diğer yarısını da öğle yemeğinden 20 dakika önce için. Haşlanmış brokoli parçalarını tüketmenize gerek yoktur.

Göğüs ağrılarınızın ve fibrokistlerin yavaş yavaş yok olduğunu görebilirsiniz. Ancak Brokoli kürü uyguluyorum diye kesinlikle hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz. Gerekirse 21 günlük bu kürü bir hafta aradan sonra tekrarlayabilirsiniz.

Dikkat 1: Hormonlu ve transgen tohumdan elde edilen brokoliyi bu amaçla kullanmayınız. Satın alacağınız brokolinin taze ve diri olmasına dikkat ediniz. Sararmış olan brokoliyi satın almayınız. İhtiyacınız olan yirmibir günlük brokoliyi 200-250 gramlık porsiyonlar halinde derin dondurunuzda saklayabilirsiniz.

Derin dondurucuda sakladığınız brokoli altı ay boyunca etkin özelliğinden hiçbir şey kaybetmez. Kürü uygulayacağınız yirmibir gün boyunca uzun ara vermemeniz gerekir. Bu nedenle ihtiyacınız olan yirmibir günlük brokoli miktarını stoklamanızı öneririm.

Dikkat 2: Bu kürü uygularken, kahve, çikolata, ceviz (tazesi veya kurusu), portakal ve portakal suyu, taze beyaz üzüm tüketilmemelidir.

Dikkat-3: Göğüste teşhis edilen Fibroadenom "solid kitle" olarak tanımlanmış ise, brokoli kürü göğüste bulunan solid-kitle üzerinde etkili değildir. Göğüsteki fibrokistlere karşı etkilidir. Yani, kist olarak tanımlanmış olması gerekir.

Eğer, hekiminiz göğüsteki fibroadenom'u kist veya kistik yapı olarak tanımlamış ise, bu taktirde brokoli kürünü uygulayabilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA AHMET MARANKİDEN TADAVİLER

[bademcik+iltihap.jpg]

BADEMCIK ILTIHAPLANMASI

[bademcik.jpg]

BADEMCIK-BITKISEL TEDAVI

[ses+kisikligi.jpg]

SES KISIKLIGI

[oksuruk+bal.jpg]

ÖKSÜRÜK BAL VE TURP KÜRÜ

[grip.jpg]

GRIP-BITKISEL TEDAVI

[oksuruk.jpg]

ÖKSÜRÜK-DOGAL TEDAVI