ADET-REGL SANCILARI İÇİN CİVANPERÇEMİ KÜRÜ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTNThYWuMcJUebdvXM0lJ7CerbDaCDAtAEQhaxfo5U-QAww0bFJsEdXwNglBbmD3uH-Oo2CQvnUvMZ3DqT8MvqNiwzq2N-NaRfJb6DjzSsLNgsNpOB9y2boXNTPa4g8q4BittP1cKzishw/s1600/regl.jpg

Bayanların sancılı geçen adet dönemlerine karşı regl döneminin başlamasına 3 Gün kala uygulanmaya başlanır ve regl döneminin bitimine kadar devam edilir.

Hazırlanışı : Bir tutam civanperçemi (ortalama 5 Gr.) yarım litre kaynayan su içerisine atılır. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 3 Dk. demlenir ve soğuduktan sonra süzülür. Regl döneminin başlamasına 3 gün kala hergün sabah ve akşam olmak üzere 1 su bardağı içilir. Hergün taze olarak hazırlanması gerekmektedir. Regl bitimine kadar devam edilir. Bu kür her regl döneminde 5-6 Ay uygulanır. Eğer adet sancıları çok şiddetli ise adet başlamadan 1 hafta önce kür uygulamaya başlanmalıdır.

EGZEMA İÇİN İBRAHİM SARAÇOĞLU'DAN BİTKİSEL TEDAVİ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj-qDuRPLCFhI_codilgupRT-sc-3qh2K9wPMD4fXVgQ2jK5mUhwYr_YvHubdwNdqh-9bOmHBlrToJjl2x0Tfg-pifMNdY8Uz91gOukjO0PeTgIDPzuqyOTRsybPmEt-C5IfCb2KTF3yU1/s1600/egzema.jpg

Egzama
tedavisi için Beyaz Dut Kurusu kürünü 2003 yılından beri uygulayan çok sayıda egzema hastası başarılı sonuçlar elde etmişlerdir. Hiç bir yan etkisi olmayan Beyaz dut kurusu kürünün uygulanması da gayet kolaydır.

Hazırlanışı :Yarım litre su çelik tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine 1 avuç beyaz dut kurusu ilave edilir ve 7 Dk. daha hafif ateşte kaynatılır.

Uygulanışı : Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ılıkdan biraz sıcak (elinizi yakmayacak şekilde) egzamalı elinizi tencerinin içine sokun. En az 10 Dk. etki ettirin (elinizi içerisinde bekletin). 1 saat elinizi yıkamayın. Daha sonra sadece su ile durulayın. Haftada 3 kez uygulanır. Her defasında taze hazırlanması gerekmektedir.

Not : En geç 2 hafta içerisinde sonuç alınamıyor ise, kürü uygulamayınız.

ASTIM İÇİN İBRAHİM SARAÇOĞLU'DAN KEÇİBOYNUZU KÜRÜ-BİTKİSEL TEDAVİ

astım

Astım ve alerjik astım için uygulanacak Keçiboynuzu kürü (harnup kürü) için gerekli olan keçiboynuzu (harnup) pazarlarda veya aktarlarda satılmaktadır. Çok ucuza temin edebilirsiniz. Satın alacağınız harnupların koyu kahve renkli olmasına özen gösteriniz. Açık kahve renkli keçiboynuzlarının etkisi çok azdır.

Keçiboynuzu Kürü : Genel nefes darlığı, alerjik nefes darlığı ve soğuk alerjisi durumunda

Hazırlanışı : Orta büyüklükteki keçiboynuzundan 6-7 tanesini önce soğuk su altında yıkayınız. Daha sonra bunları küçük küçük (3-4 cm uzunluğunda) kırarak, kaynamakta olan yarım litreye yakın suyun içine atınız. Hafif ateşte 7-8 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu cam şişeye doldurunuz. Buzdolabında en fazla üç gün bekletebilirsiniz.

Uygulama : Hergün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce bir çay bardağı içilir. Yaklaşık yarım litre olarak hazırladığınız keçiboynuzu suyu üç gün buzdolabında bozulmadan korunabilir. Her üç günde bir, taze olarak hazırlamanız gerekecektir.

Hiç ara vermeden 20 gün uygulayınız. Yirmi gün tamamlandıktan sonra aynı şekilde hiç ara vermeden 15 gün devam ediniz. Onbeş günlük kürü uygularken bir çay bardağı içerisine bir küçük çay kaşığı bal ilave edip karıştırınız, sabah kahvaltınız arasında ve akşam yemeğinden önce birer çay bardağı içiniz. Keçiboynuzu kürünü uygularken sabah kahvaltınızda ayrıca bal tüketmeyiniz.

Dikkat : 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklarda nefes darlığı veya alerjiye bağlı nefes darlığı söz konusu ise, bu taktirde uygulama 1’ e göre sadece bir çay bardağı sabah kahvaltısı arasında içilecektir. Akşam yemeklerinde içilmeyecektir.

Dikkat : Bu kürü uygularken kahvaltıda ayrıca bal tüketmeyiniz. Daha güçlü olur diye bir çay kaşığından daha fazla bal ilave etmeyiniz.

Not : Bu amaçla pekmezi veya öğütülmüşü uygun değildir. Etkisi çok azdır.

Uyarı : Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

KEPEKSİZ CANLI VE PARLAK SAÇLAR İÇİN ISIRGAN OTU KÜRÜ

saç

Saçlara canlılık ve parlaklık vermek için ısırgan otunu kuru veya taze olarak kullanabilirsiniz.

Bir tutam ısırgan otunu (yaklaşık 4-5 gram) 750 ml kaynamakta olan suda dört dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra süzün.

Eğer saçlarınız temiz ise ısırgan otu suyu ile yıkayın. Yarım saat etki etmesini bekleyin. Daha sonra sadece su ile yıkayıp kurulayın.

Eğer saçınız kirli ise önce şampuan veya sabunla yıkayın. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat etki etmesini ve sadece suyla yıkayıp kurulayın.

Bu uygulama ile saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırmış olursunuz. Aynı zamanda saçınızdaki kepeklenmeyi de önlemiş olursunuz.

ZAYIFLAMAK İÇİN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜR SUNUYOR

zayıflamak

Eğer yemek yemeden 15 Dakika evvel 1 yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız ve 10 Dakika sonra tokluk hissiniz artacaktır. Böylelikle daha az yemek yersiniz.

Bunu diyet yapanların özellikle uygulaması gerekir. Çünkü açlık duygunuzu durduran dereotudur. Hatta yemek arasında bile yiyebilirsiniz. Bu şekilde iştahınızın yavaş yavaş azaldığını görürsünüz. İştahınız daha erken kapanacaktır ve doygunluk duygunuz daha da erken gelecektir.

TOPUK DİKENİ İÇİN İBRAHİM SARAÇOĞLU'DAN BİTKİSEL TEDAVİ

topuk dikeni

Topuk dikeni kürü her biri 3 gün uygulanacak 3 aşamadan oluşmaktadır.

  1. Üç gün süre ile; üç yemek kaşığı orta acı (fazla acı olmayacak) kırmızı pul biberi havanda ezdikten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bez ile topuğunuza sarın ve sabah sökünüz.
  2. Üç gün süre ile; 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile beraber dövdükten sonra akşam yatmadan önce bir tülbent veya gazlı bez ile topuğunuza sarın ve sabah sökünüz.
  3. Üç gün süre ile; orta acı (fazla acı olmayacak) kırmızı pul biber ve çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri ile birlikte dövdükten sonra akşam yatmadan önce 3 yemek kaşığı kadarı bir tülbent veya gazlı bez ile topuğunuza sarın ve sabah sökünüz.

Not : Bu kürün yararlı olabilmesi için kırmızı pul biberin ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş olması gerekmektedir..

İbrahim Saraçoğlu bu kürün % 60 oranında yarar sağladığını belirtmektedir.

KALP BÜYÜMESİNE VE İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİNE KARŞI BİTKİSEL TEDAVİ



Kalp büyümesine ve iyi huylu prostat büyümesinin (benigne prostate hyperplazy) neden olduğu idrar yapma zorluğuna karşı aynı kür uygulanır. Burada dikkat edilecek en önemli nokta, satın alınan domateslerin, ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş ve de hormonsuz olanlarının kullanılmasıdır. Bir ay boyunca her gün akşam yatağa gitmeden bir saat önce bir bardak taze sıkılmış domates suyu içilir. Bu en önemli bir aylık start (başlangıç) kürüdür. Bir aydan sonra haftada iki veya üç defa uygulamaya devam edilir.

KALBİN DIŞTAN YAĞ BAĞLAMASINA KARŞI-ŞİFALI BİTKİLER

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhj_2ewmuqUdBox-cfvWnG95tUeETYnEsPgNmpEVsrX-oTgs7jZpR8o3KZt8EiDCo1Q6ed_Dp7XnVkrugfMm1vBwj0M8jjZE5Nac9201_z_2i3fBYbxBCNZEC-42yorsD4aK_zNlwXL3nSr/s1600/kalp+damar.jpg
İBRAHİM SARAÇOĞLU

Eğer, kalp yağlanması (dıştan) söz konusu ise, aşağıdaki formüle göre taze sıkılmış domates suyu kürü uygulanır;

3x7U+3A
Bu formülün açılımı şöyledir; üç defa yedi gün taze sıkılmış domates suyu içilir ve her yedi gün tamamlandığında üç gün ara verilir. Toplam yirmi bir gün içilir, üçer günlük aralar hariçtir.Her iki ayda bir kez kalp yağlanması ortadan kalkana kadar, yukarıdaki formüle göre kür tekrar edilir. Kullanılan domateslerin, ebter (kısır) tohumdan üretilmemiş ve hormonsuz olma şartı vardır.

ALA VİTİLİGO İÇİN YULAF SAMANI KÜRÜ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieM3ZQeg4iKwZAIQuf1IgR3aJd5cpuWLGjYjcgIdPbg3L_-G6gKBh0Q7jMMBa0GNvlX8xDvnfVt6H4zjr8BGX4DjRWEnFQJjD8ZK7dIyUmhBxCnK5IkTYtOy8Ym0TWJ0-eMlBd5ajet7Fs/s1600/vitiligo.jpg

İBRAHİM SARAÇOĞLU

Üç tutam (yaklaşık 15 gram) yulaf samanını kaynamakta olan 1 litre suyun içine atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Lekelerin olduğu bölgeye en az 5 dakika uygulayınız (pamuk kullanabilirsiniz). Parmak uçlarınızla lekelerin olduğu bölgeleri hafif hafif bastırmadan yarım dakika oğuşturunuz. Daha sonra tekrar 5 dakika etki ettiriniz. 5 dakikalık etki ettirme süresi tamamlandıktan sonra en az 2 saat ellerinizi yıkamayınız. Bu işleme lekeler kaybolana kadar haftada 3 kez devam ediniz. Tüm bu işlemlere başlamadan önce ellerinizi 2-3 dakika ılık suyun içerisinde yumuşatmanız daha etkili olur.

Kesinlikle kullanılmış olan yulaf samanı suyunu ertesi ve daha sonraki günler için kullanmayınız. Her defasında taze olarak hazırlanması ve kullanılması gerekir. Yulaf samanı suyunu hazırladıktan, süzdükten ve ılıdıktan hemen sonra uygulayınız. Yulaf samanı suyunu bir kaba alıp ellerinizide 5 dakika daldırabilirsiniz. Hazırlanan yulaf samanı suyunun, üzerinden 10 saat geçtikten sonra haricen veya dahilen hiçbir şekilde kullanılmaması gerekir.

BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLEYİCİ KÜR-BİTKİSEL TEDAVİ

bağırsak


Kullanacağınız patatesler çamurlu veya kirli ise önce soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle ılık veya sıcak suda yıkamayınız. Soğuk suda yıkadıktan sonra, orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Haşlama işlemi bitince ılımasını bekleyiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Haşlama suyunu tülbentle süzerek ayırabilirsiniz. Haşlanmış patatesin kendisi ve kabukları tüketilmeyecektir. Haftada üç kez, bir ay boyunca aşağıdaki şekilde uygulanır. Her defasında taze olarak hazırlanması şarttır. Kesinlikle üç günlük kür için gerekli miktarı bir defada hazırlamayınız.

Birinci gün: 1 su bardağı
İkinci gün: 2 su bardağı
Üçüncü gün: 1 su bardağı

Öğle yemeklerinden bir saat önce içilir. Bir ay tamamlandıktan sonra, daha sonraki aylarda üç günlük kür ayda bir defa uygulanır.

BAĞIRSAK KANSERİ İÇİN DESTEKLEYİCİ KÜR-ŞİFALI OTLAR

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUqMVRzBK7kXkJLgxAsoRcXgn8QDtFvqkAGF1E22YpwW-a3tEmopuUwzr6euh1wLx8ApozP_rbs5bJwh6dD67BNuP14hwjq0dELIiweoM_hW3wcXzEsRpvc4-836fGu6yioBxKl5a7TFnW/s1600/bagirsak.png

Orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Üç ay boyunca hergün öğlen yemeğinden bir saat önce bir buçuk su bardağı içiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Haşlama esnasında su kaybı olursa, su ilave edilebilir.

KANSIZLIĞA KARŞI ISPANAK VE KEREVİZ KÜRÜ-BİTKİSEL TEDAVİ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkEhedLTRH5BhSf-X6CWAF3YaDTdNNKiWkQzBj8z6AC1MHAqHwhyphenhyphenE-rcmjVFS2OOsBF1CHb0RGsurCHUkd2Zf1cAvgyyFpkVS-57ETDhz-bAJNXpBRxVeZuLBOQ9VNI73d3mtT9uCxuHjZ/s1600/anemi.jpg

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun milliyet gazetesindeki yazısından kesitler :

Değerli okuyucu, bugün sizlere ıspanağı tanıtmaya çalışacağım. Ispanak üzerine araştırmalarım 25 yıl öncesine dayanır, halen dönem dönem üzerinde çalışmalarımı sürdürmekteyim. Ispanak üzerine olan yazımın ikinci bölümünde antidepresan etkisini ve anksiyete şikâyetlerine karşı nasıl etkili olabildiğini anlatacağım.

Ispanak, genel olarak tek başına kür olarak kullanılmayan ancak diğer sebze türleriyle karıştırılarak kullanılan bir bitkidir. Bazı bitkilerdeki etkin maddelerin gücünü artırabilmek ve yine o etkin maddelerin bağırsaklarda emilebilmesi için ıspanağın yardımına mutlaka ihtiyaç vardır. Bunun en güzel örneği, demire bağlı kansızlığa karşı ıspanak- Kereviz karışım kürüdür. Tek başına ıspanak veya tek başına kereviz kürü uygulayarak demir eksikliğine bağlı kansızlığa karşı savaşmak mümkün değildir. Mutlaka, bu iki sebzenin beraberce kullanılması şarttır. Aksi taktirde sonuç alınması mümkün değildir.

Öyle besinler vardır ki içerdiği demir oranı az olmasına rağmen, tüketilmeleri durumunda içerdiği demirin hemen hemen tamamı bağırsak-larda emilebilmektedir. Ispanak-kereviz karışımı içerdikleri demirin neredeyse tamamını vücudumuza kazandırmaktadır. Ne tek başına ıspanak kürü, ne de tek başına kereviz kürü kandaki demir açığını kapatmaya yeterli değildir. Aksine, her ikisi de tek başına kullanıldıkları takdirde demirin vücudumuz tarafından alınmasını engellemektedirler.

Ispanağın içerdiği oksalat ve fosfat, demirin bağırsaklardaki emilmesini engellemektedir. Bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı, 100 gram çiğ ıspanaktan rahatlıkla karşılanabilir. Ancak ıspanağı çiğ olarak tüketmek pek o kadar damağa hitap etmeyebilir. Ispanağın haşlanması esnasında içerdiği C vitamini önemli ölçüde kayıp olmaktadır. Demirin bağırsaklarımız tarafından emilmesini kolaylaştırıcı yardımcı madde ise C vitaminidir. Ispanağın içerdiği demir alımı, haşlanmasından dolayı azalmaktadır. Çünkü haşlama esnasında C vitamini büyük oranda yok olmaktadır. Ancak, ıspanak-kereviz karışımı öylesine güçlü bir karışımdır ki, vücudumuzdaki demir metabolizmasını en iyi şekilde aktive eder.

KARACİĞER YAĞLANMASINA KARŞI MAYDANOZ KÜRÜ UYGULAYIN

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtATvLyet6zq8tUu-yzKXbnx2vOgCNTyTHBHjKS7lsg2yHDs_stl9HWvkvzfoxeEVghO5_oHrf1q0eYr-_T5NLyFiWTQm5mljjH5H7MTTxKYcyVF7xFMN8uUgXQ6Qnm3RSDBupMLt8kvMV/s1600/karaciger.jpg

Karaciğer yağlanmasına karşı Maydonoz Kürü sadece onbeş gün uygulanır. Bu küre ilaveten (paralel olarak) aynı günün akşam yemeklerinden iki saat sonra lavanta kürü de uygulanır. Kısaca, onbeş gün boyunca her gün sabahları aç karnına maydanoz-limon, akşam yemeklerinden iki saat sonra da lavanta kürlerinin uygulanması gerekir. Duruma göre ileriki aylarda kür tekrar edilebilir.

MİDE YANMASI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjeUB5pr1wRVCh2sg8v6PpPegv-Vrg2lLGcXcuMDVgKAqTRdTTicjRm6olgwGTWYywkAHRHOMpIV9B6_u11ZjXPfIjRwrAfo06HpsGHKLxe2XQ2_3dhdzXrpci4JJWcoXXbeEL97Zh-aqQV/s1600/reflu+mide.jpg

Mide yanması 20 ile 50 yaş arasında birçok insanda görülen çok yaygın bir rahatsızlık. Midede yanma hissi yemekten önce, yemek sırasında ya da yemekten 2-3 saat sonra hissediliyor. Besinler, sindirim işlevinin bir gereği olarak midede ilk değişikliklere uğrayarak bağırsaklara gönderilmek için hazırlanıyor. Mide bu işlevi yerine getirirken iç yüzeyini kaplayan zarın altındaki salgı hücrelerini, besinlerin gerekli değişimini sağlamak üzere uyarıyor. Bu sırada oluşan bir dengesizlik, aşırı asit ortamına ve midenin kendini koruyamamasına yol açarak yanma hissine neden oluyor.

Büyüklerimiz midede yanma hissi duydukları zaman hemen bir lokma ekmek içi çiğnermiş. Ekmek içinin değil ama ağıza birşey atmanın doğru bir yöntem olduğunu belirten günümüz doktorları da az ama sık yemeyi öneriyorlar. Öğünleri küçülterek sık sık yemenin şikayetleri azaltacağını söylüyorlar.

Yemeğe daha fazla zaman ayırın. Ayaküstü değil, sofrada oturarak yiyin. Acele yemek mide işlevine zarar veriyor. Kendinize daha fazla zaman ayırıp yemek yemeyi bir zorunluluk değil de bir keyif anına dönüştürün.

Ağzınıza küçük lokmalar almak midenin sindirim için gerekli salgıları daha kolay üretmesine yardımcı olur. Lokmaları uzun uzun çiğneyin. Bu, midenizde şişkinlik ve ağırlık hissetmemenizi sağlar.

Sofradan tıkabasa doymadan kalkın. Mide boş bir torba olduğu için yemek yerken çiğnediğimiz besinler buraya ulaştıkça mide sürekli genişler. Eğer kemerinizi çok sıkmışsanız yanma hissi duymanız çok doğal. İçi dolu bir plastik torbayı düşünün. Tam ortasından bir ipi kemer gibi sıkıca bağlayın. Torba sağa ya da sola çekecek ya da aşağıya doğru sarkacaktır. Mide de aynı böyle... Bu nedenle ölçülü miktarda yemek yiyin.

Akşam öğününden hemen sonra damak kaçamakları yapmayın. Aksi takdirde mide gece boyunca çalışıp yorulur. Akşam yemeği ile uyku arası en az üç saat olmalı. Yani yemek yedikten en az 3 saat sonra yatın. Gece yatarken sağ yana dönerek yatmayın. Besinin mideye girişi sağ taraftan gerçekleştiği için yedikleriniz yeterince hazmedilemeyip mide borusunda yanma hissi oluşabilir.

Yemek yedikten sonra yere eğilmeniz gerekiyorsa dizlerinizi bükerek eğilin. Aksi takdirde mide işlevini gerektiği gibi yapamaz.

Yiyecek ve içeceklerin çok sıcak ya da soğuk olması mide sıvısına zarar verebilir. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerin ılık olmasına özen gösterin.

Sigaradan uzak durun.

Yemekten sonra uzanmayın. Unutmayın, mide sıvısı yatay pozisyonu sevmez ve yanma hissi mide borusu yoluyla ağzınıza kadar gelebilir.

Bunlardan Uzak Durun

Hazmı kolay olmayan kızartmaları ve yağlı yiyecekleri sofranızdan uzaklaştırın. Ağır yağlı, fazla kremalı ya da soslu besinleri yemeyin. Çikolata, içerdiği yüksek dozdaki yağ ve kafein nedeniyle hassas mideye zarar vererek yanma hissine yol açıyor. Sütlü çikolata, daha az yağ içeren bitter çikolataya oranla daha tehlikeli olduğundan çikolata sevenler genelde sütsüz olanını tercih etmeli.

Kafeinli içecekler mide için çok zararlı. Kahve, çay ve kola gibi içecekler hassas mideyi yorar. Eğer mide yanmasından şikayet ediyorsanız ve kahve içmeden duramıyorsanız kafeinsiz kahveyi tercih edin.

Gazozlu içecekler ve asitli meyve sularını dikkatli için. Domates veya portakal suyu asitli olduğu için mide yanmasını şiddetlendirebilir. Bu nedenle sulandırarak ve balla tatlandırarak için.

Et suyu ile hazırlanmış çorbalardan uzak durun. Diğer çorbaları ise çok sıcak içmeyin. Ilınmasını bekleyin.

Alkol midedeki yanma hissini artırır. Hele mide boşken alkol kesinlikle almayın.

Çiğ soğan ve çiğ meyve de mide asidini artıran etkenlerdendir.

Şeker yemeyi seviyorsanız naneli olanları seçmeyin.

Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz...

Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

Lahana : Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.

Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

Elma sirkesi : Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak : Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.

Muz : Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.

PAPATYA ÇAYI KÜRÜ İLE REGL DÖNEMİNDEKİ DEPRESİF HALDEN KURTULUN

adet regl


Regl dönemleri boyunca her gün tok karnına, demleyip içecekleri bir bardak Papatya Çayı, depresif durumlarına büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Eğer regl döneminden üç gün önce başlanırsa çok daha etkili olacaktır. Bu kürü uygularken dikkat edilmesi gereken nokta, Papatya çayının tok karnına içilmesidir. Öğle veya akşam yemeğinden yarım saat sonra içmek en uygun zamanlamadır.

YAŞLILIK LEKELERİ İÇİN LİMON VE SİRKE KÜRÜ-İBRAHİM SARAÇOĞLU

yaşlılık leke

limon sirke kürü

Bir tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla bir tatlı kaşığı sirkeyi bir kahve fincanı içinde karıştırınız ve karışımı beş dakika bekletiniz. Daha sonra yaşlılık lekelerinin üzerine pamukla sürünüz. Bu kürü bir ay boyunca haftada üç kere uygulayınız.

soya fasulyesi kürü

Yaklaşık iki bardak suyu kapalı tencerede kaynatınız. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine altı yemek kaşığı Soya fasulyesi ilave ediniz. En az yirmi dakika kaynatınız. Kaynatma esnasında su çok azalırsa, bir miktar su ilave edebilirsiniz. Kullanılacak olan miktar bir kahve fincanı haşlama suyudur. Yirmi dakika sonuna doğru soya fasulyesinin haşlama suyunun bir miktar kırmızı renge dönüşmesi gerekir.

Eğer hala kırmızı renge dönüşmemişse biliniz ki yeteri kadar kaynatılmamış demektir. Hafif kırmızı renge dönüştükten sonra suyunu sözüp ayırınız. Ilıyınca yaşlılık lekeleri üzerine pamukla hafifce sürünüz. Haşlama suyuyla ıslatılmış pamuğu yaşlılık lekelerinin üzerine 3-4 defa etki ettiriniz. Bu kürü haftada 3 kez olmak üzere bir ay boyunca tekrar ettiriniz.

BADEMCİK VE BOĞAZ ENFEKSİYONLARINA KARŞI ADAÇAYI KÜRÜ

bademcik iltihap

Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika ağzı kapalı olarak demlenir. Gübde iki-üç defa grgara yapılır.

Ayrıca beraberinde bir ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir. demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz. mutlaka süzüp ayırınız. Hazırlanan gargara 48 saat boyunca bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.