Bebeğiniz İçin Sağlıklı Beslenme İpuçları

Bebeğinizin yaşamının ilk yılında düzgün ve dengeli beslenmesini istiyorsanız ki bu oldukça önemlidir, önerilere kulak verin. Sürekli bebeğinize mama vermeyin, acıkmadıkça beslemeyin. İçinizdeki onu her an besleme isteğini engelleyin.

Her an karnı dolu olmamalıdır bu durum bebekte gaz sıkıntısı, uykusuzluk ve huysuzluğa yol açar. Yeterince yemek yemekle ful dolu bir mide arasında önemli farklar vardır. Tıka basa dolu bir mideyle süt de ememez yutkunamaz ve çiğneyemez.

Sütünü içirirken yavaş yavaş içirmeli ve aralarda beklemelisiniz. Süt içer içmez yatırmayın, gaz yapacağından bekleyin, gazı olursa çıkarın. Aynı şekilde Bir şey yediğinde yavaşça yedirin. Lokmaları iyice ezilmiş halde yedirin. Mamalar sebze, meyve, et ve süt içerebilir.

Mama yerine emzik vermekten kaçının. Ağladığında şeker ya da emzik vermeyin. Çünkü açlıktan ağlamıyor olabilir.

Eğer her an onu beslerseniz ağlayabilir. Ve bu durum alışkanlık haline gelerek her zaman ağlamayı dener. Gece boyunca emzik ya da süt içirmek yerine, ona su içirin. Susuzluğunu gidererek açlığını da unutturmuş olursunuz. Gece boyunca ikiniz de rahat edersiniz.