NEZLE VE GRİP FORMÜLÜ: SUNA DUMANKAYA

Malzemeler :

* 1 ölçek Kekik
* 1 ölçek Nane
* 1 ölçek Çörek Otu
* 4 dilim limon
* 1 Kahve fincanı elma sirkesi
* 1 kahve fincanı pekmez
* 3 adet aspirin

Gribe karşı doğal destek sağlayacak olan çayın hazırlanışı :
Bir tutam kekik, eşit miktarda nane, çörek otu, 4 dilim limonu 300 gr suda 5 dakika kaynatın. Çay gibi demleyin. Demlenen çaya bir kahve fincanı elma sirkesi, bir kahve fincanı pekmez ve üç dövülmüş aspirini katın, karıştırıp için.

Başka bir sağlık sorununuz yoksa etkili bir tariftir ama bir hastalığınız ve kullandığınız ilaçlar varsa doktorunuza danışmanızı öneririz.

Mide bulantısı olursa haşlanmış patates veya leblebi yiyebilirsiniz.

Burun tıkanıklığına karşı uygulanabilecek doğal yöntem :
1 bardak suya 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırın ve burnunuza çekin.
Ya da aynı şekilde naneyi sıcak suda tutup burnunuza çekin.

KİRPİK UZATMAK: SUNA DUMANKAYA

Kirpik Dökülmesi, yanlışlıkla yanma veya kesilmesi gibi durumlarda insanın canını oldukça sıkan ve biranda aynaya bile bakamaz hale getiren bu gibi durumlarla karşılaşanlar için bitkisel yöntemler veya takma kirpikler imdada getişiyor.

Doğal Yöntemlerle Kirpik Dökülmelerini Önlemek İçin :

** 1 Bardak ılık çaya 1 gr. dövülmüş kinin katılmalı, kirpikler ve kirpik dipleri bu su ile, kiprit çöpüne pamuk dolayarak ya da kulak pamuğuyla ıslatılmalıdır. Bu dökülmeyi önler. Bu su, her 3 günde bir yeniden yapılmalıdır, aksi halde bayatlar. Gülhan BEYDEMİR

** Kükürtçe zengin gıdalar (soğan, turp, lahana, şalgam, tere) ile D vitaminli gıdalar (balıkyağı, yumurta, balık) sık sık yenmemlidir. Bunlar kirpikler ve kaşların sağlıklı kalmalarını sağlar ve dökülmeleri önler. Gülhan BEYDEMİR

Kirpiklerin Uzaması ve kalınlaşması için :

** 1 çorba kaşığı kuyruk yağı, 5 tane ceviz içi, 5 tane fındık içini bir tencerede benmari usulu eritin. Süzdükten sonra içine birkaç damla parfüm damlatın. Cam kavonozda saklayın. Kulak çubuğu ile kirpik diplerinize sürün. Suna Dumankaya

** Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağına 3'er tane ceviz ve fındık katın. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıtın. Süzerken bir çay kaşığı lanolin karıştırın. Küçük bir cam kavanoza koyup, her gece yatmadan önce pamuk yardımıyla hafifçe kirpik diplerinize sürün. Ancak gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Suna Dumankaya

** 3 ölçek hint yağı ile 1 ölçek kanyak iyice karıştırılır. Yatmadan önce kirpik fırçası ile kirpiklere ve kirpik diplerine bu karışımdan sürülür, öyle yatılır. Bütün gece bu yağ, kirpiklere etki eder. Sabahleyin 1 su bardağı sıcak suya 2-3 tatli kaşığı kuru ve ufalanmış ceviz yaprağı konup 15 dakika sonra pamuktan süzülür. Kirpikler bu su ile iyice silinir ve kurutulup fırçalanır. Gülhan BEYDEMİR

Kirpiklerin Gürleşmesi için :

** Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağına 3'er tane ceviz ve fındık katın. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıtın. Süzerken bir çay kaşığı lanolin karıştırın. Küçük bir cam kavanoza koyup, her gece yatmadan önce pamuk yardımıyla hafifçe kirpik diplerinize sürün. Gözünüze kaçırmamaya dikkat edin. Ayrıca hazır ürünlerimizden de faydalanabilirsiniz. Suna Dumankaya

** Kaş ve kirpik için iki fındığı teflonda kavurun. Henüz ılıkken bunu kaş ve kirpiklerinize bastırarak sürün. Her akşam bunu uygulayın. Suna Dumankaya

UÇUK İÇİN FORMÜL: SUNA DUMANKAYA

Uçuk için evde yapabilecekleriniz : (Suna Dumankaya)
Soru : Benim yıllardır üşüttüğümde ya da stresli günler yaşadığımda dudağımda uçuk çıkıyor. Bunun için krem kullanıyorum ama doğal bir yöntemi de var mı diye size danışmak istedim.


Cevap :
1 çay kaşığı şap tozunu 1 tatlı kaşığı kaynar suda eritin.
Ardından sorunlu bölgeye kompres yapın.
Ayrıca her gün taze tere yemeyi unutmayın.
En önemlisi bir doktora danışmanızda da fayda var.

KOLTUK ALTI LEKELERİNE ÇÖZÜM: SUNA DUMANKAYA

KOLTUKALTIMIN renginden rahatsızım, çok koyu.
Koltukaltı rengini düzeltmek ve rengini açmak mümkün mü?


Bir tatlı kaşığı pirinç unu,Suna Dumankaya
Bir yemek kaşığı yoğurt,
Bir tatlı kaşığı sirke.

Yukarıda ki malzemeleri iyice karıştırın. Ardından hazırladığınız karışımı temiz koltuk altlarınıza yedirerek sürün.

İpucu :
15 dakika bekletmek yeterli,
Ovalayarak çıkartın!
Ilık su ile koltuk altlarınızı temizleyin.

Yukarıda ki işlemlerin ardından koltuk altımıza LİMON suyu sürülecek ve kuruması beklenecek, ardından talk pudrası sürün.

Bu işlemi haftada iki kez yapmanız yeterli.

NASIRLARI GİDERMEK İÇİN: SUNA DUMANKAYA

Topuklarım çok sert ve çatlaklar var. Ne yapmalıyım?

Bir leğene sıcak su koyun, içine bir çorba kaşığı gliserin ve bir çorba kaşığı deniz tuzu karıştırın.

Doğal Nasır Tedavisi


Ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletin.
Ardından sertleşen deriyi ponza yardımıyla temizleyin.
Sonra ezilip toz haline getirilmiş 10 Aspirin'le vazelini karıştırıp ayaklarınıza sürün.
Nemli gazlı bez ve üzerine de strech film sararak en az iki saat bekletin. Açınca biraz da ayaklarınıza masaj yapın. Bu kürü haftada iki kez uygulamanız iyi olur.

EGZAMA TEDAVİSİ: SUNA DUMANKAYA

Ellerinizdeki egzamaları gidermek için;
Bir çorba kaşığı kına,
bir tatlı kaşığı şap tozu,
bir çorba kaşığı zeytinyağı ve aynı ölçüde suyu karştırıp ellerinize sürün ve ellerinizde bir gece bekletin.

Ellerinizi kimyasal içerikli deterjanlardan koruyun. Günlük el bakımınızda Suna Dumankaya el kreminin de faydasini görürsünüz, düzenli bakım ile sorununuz çözülecektir, kendinizi üzmeyin.

KEPEK SORUNU TEDAVİSİ: SUNA DUMANKAYA

Saçlarınızda meydana gelen kepeklenme ve kaşıntı problemi için Suna Dumankaya formülü

Haftada bir gün iki çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı hintyağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı alkolü karıştırın.

Saç diplerinize boya sürer gibi sürün. Naylon sarıp iki saat bekletin. Yıkarken 250 gr. suda demlenmiş bir tutam kekik kullanın.

Her gün saç diplerinize masaj yapın.

GÖZ ALTI TORBALARI-GÖZ ALTI MORLUKLARI: SUNA DUMANKAYA

GÖZ ALTI TORBALARI

Göz altı torbalarının nedeni Uykusuzluk ve ödem olabilir. Öncelikle doktora görünün.

Bir bağ maydanozu öğütüp içine 300 gr. süt koyun. Pişirin, süt yarıya geldiğinde süzüp balla tatlandırın. KArışımdan günde 5 kez bir çorba kaşığı için. Bir patatesi rendeleyip suyunu çıkartın. İçerisine badem yağı ve bir tatlı kaşığı kahve koyup tülbente sarıp bekletin.Bu tülbenti çaya batırıp sorunlu bölgelere kompres yapın.


GÖZ ALTI MORLUKLARI

Elmayı rendeleyip suyunu sıkın. İçerisine bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koyup gazlı bezin arasına yerleştirip sorunlu bölgelere uygulayın. Bu uygulamayı haftada üç gün tekrarlayın. Ancak bu bir sağlık sorunu da olabilir. Bu yüzden doktora görünmenizde fayda var.

SAÇLARINIZ ÇOK İNCE TELLİ VE DÖKÜLÜYORSA: SUNA DUMANKAYA

Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; Hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve kuru mayayı karıştırın.
Saçlarınızın parlaması için bu karışıma ELMA SİRKESİ de ekleyin. Saçlarınızı streçle sarıp 2 saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kere bu işlemi tekrarlayın.

YÜZÜMDEKİ SİVİLCELERDEN NASIL KURTULABİLİRİM: SUNA DUMANKAYA

Çikolatadan Uzak Durun

Bir Tutam sarı kantaronu 200 gr. suda haşlayın. Elde ettiğiniz posayı da kuruyana kadar cildinizde bekletin. Elma sirkesi , nişadır ve kilden eşit miktarlarda alıp karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp, 20 dakika bekletin. Yağlı yiyeceklerden ve asitli içeceklerden uzak durun.

SİVİLCEDEN KURTULMAK İÇİN

Sivilceler her yaşta birçok insana sorun yaratır. Sivilceleri yok ederek daha sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmanın en güzel yolu yine doğadan geçiyor. Sivilceleri yok etmek için beraber bu basit formülü hazırlayalayabilirsiniz. Malzeme: 100 gram alkol, 6 adet aspirin Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silin.